2013-08-26 928 瀏覽
同友人一行四人在附近打算隨便找點吃的,看到這間不用等位,餐牌又好像不錯,就去試了~四人都叫了意粉主菜+餐,主菜的意粉70~100不等,加$30就有餐湯、沙律和飲品先上的是湯,應該是麵鼓湯,但就比一般麵鼓湯清,幾香,不過細碗左小小,正確來講應該係"細杯",因為Size只有一般綠茶杯咁大~不過味道真係唔錯沙律主要係菜,但隻汁好好味,上面仲有d紅色脆脆既粒粒,我都唔知咩來,咸咸地咬落脆脆咁,成個沙律口感提升晒~然後就主菜啦~我叫的是北海道風味湯意粉,先上圖:好濃郁的湯,而且有塊牛奶響上面,溶左落湯之後令人感動地香呀~(不過好肥哈哈哈)裡面有薯仔、紅蘿蔔、煙肉、帶子、粟米,成碗份量幾足,一般女仔成份餐都應該會食到飽飽呀~朋友叫既係鱈魚籽咩咩咩意粉(唔記得全名呀XD)都好香,有塊檸檬可以自己加檸檬汁仲有一個係三文魚咩咩咩意粉(對唔住又唔記得全名XD)呢個就茄汁味既,都幾好食~最後一個無影到,係卡邦尼汁咩咩咩意粉(點解我個個都唔記得全名...)都香架,不過呢個我無食~無咩感想~我地四個都覺得,四份都好好食,成餐食得好開心~服務都唔太差~^^仲有仲有,+$30呢個餐飲可以選飲品之外,亦可以選白酒,我

然後就主菜啦~
我叫的是北海道風味湯意粉,先上圖:
北海道風味湯意粉

朋友叫既係鱈魚籽咩咩咩意粉(唔記得全名呀XD)
鱈魚籽咩咩咩意粉
都好香,有塊檸檬可以自己加檸檬汁

仲有一個係三文魚咩咩咩意粉(對唔住又唔記得全名XD)
三文魚咩咩咩意粉
呢個就茄汁味既,都幾好食~

都香架,不過呢個我無食~無咩感想~

我地四個都覺得,四份都好好食,成餐食得好開心~

服務都唔太差~^^

仲有仲有,+$30呢個餐飲可以選飲品之外,亦可以選白酒,我朋友就要左白酒,不過可能唔合佢口味所以佢話麻麻,但起碼多個選擇,大家都不妨試下^^

2013-08-25
北海道風味湯意粉