2018-07-28 27 瀏覽
餐廳裝修好靚,充滿色彩同現代感,完全唔似印度餐廳。侍應全部都係印度人,而食客都係印度人居多。餐廳非常旺場,當日9點黎到都要等一陣。Kailish Parbat 以印度天然素菜元素作主軸,所以素食者都可以黎阿!PATIYALA LASSI ($49)係好rich既mango yogurt smoothie,仲有一粒粒好似香草既籽係入面。Punjabi Samosa ($70)咖啡角皮酥脆內裹爆餡,脹卜卜好大隻。入面係香料、薯仔粒同豆蓉,少辣。Garlic Naan ($30)印度菜點可以唔叫薄餅?即叫即製,熱辣辣外脆內軟,有濃濃的蒜香味又唔油膩,必叫!Paneer Makhanwala ($85)叫左Naan 我點可以唔叫咖哩配呢?呢個印尼芝士蕃茄紅咖喱帶甜重蕃茄同香蒜味,好開胃惹味,點naan一流。配料有別於傳統咖喱用雞肉,而係用似軟芝士,口感似豆腐味道較淡,素食者都可以食阿。KULCHA ($35) Naan真係太好食了,所以我追加左個,想試多d野就叫左另一款naan。我覺得呢個洋蔥餡的更香更好食!最後留意返,枱面既蒸餾水唔係免費嫁,要$25枝。

PATIYALA LASSI ($49)

Punjabi Samosa ($70)

Garlic Naan ($30)

Paneer Makhanwala ($85)

KULCHA ($35)

最後留意返,枱面既蒸餾水唔係免費嫁,要$25枝。