2023-12-06 27 瀏覽
好驚喜的一間餐廳!優質食物➕浪漫環境!預約時冇留意場地佈置同環境,七點左右到左,座位唔係好多,不過都寬敞舒適,而且無敵夜景,還見到少少海景!食完上天台睇360度維多利亞夜景,是日微風,係天台坐左半小時都唔覺得凍!服務員都好nice!為左等9點的live band music,兩個人點左一個set加一個main course慢慢食慢慢傾慢慢等。日本帶子三文魚蟹子他他各種切細粒的刺身混合清新的檸檬微酸,放入盛有少許他他醬的脆餅裡一起吃,又脆又糯又鮮的感覺,好味!時令餐湯以為係普通蔬菜湯,原來係濃濃的花甲蘑菇蔬菜湯,味後而不膩!香煎加拿大牛柳配和牛頰肉焗薯伴香草紅酒汁牛柳要了五成熟,沒做過多的調味,保留了單純的牛味,新鮮嫩滑,心心的形狀,非常厚,以至於肉心有少少生,對於最低五成熟的我有少少壓力哈哈!牛頰肉就真係非常正,細細粒味香肉滑,焗薯非常香!超正!!黑松露野菌意大利飯意大利飯保留了傳統意式微硬芯飯,不會爛爛的,份量剛好,醬汁都唔會太膩。成個餐稍微遜色的就係甜品啦⋯⋯三款口味既細蛋糕,朱古力脆心香濃的,另外兩款稍甜。整體都算very good,推薦!會再去吃!

日本帶子三文魚蟹子他他

時令餐湯
以為係普通蔬菜湯,原來係濃濃的花甲蘑菇蔬菜湯,味後而不膩!

香煎加拿大牛柳配和牛頰肉焗薯伴香草紅酒汁

黑松露野菌意大利飯