2021-07-10
📎三文魚牛油果沙律三文魚切成一粒粒,仍然好厚身🤤牛油果熟嘅程度啱啱好,配搭酸酸地嘅醬汁😺整體好開胃,作為前菜非常唔錯🤓📎虎蝦刺身呢個刺身配搭左泰式醬汁,辣辣地好惹味😆📎芒果花之戀和氣食堂有好幾款唔同嘅花之戀,芒果呢一個combination其實都幾普遍🤭芒果都好香甜,唔會好似出面咁太酸,整體都幾好📎章紅魚海膽花之戀海膽非常新鮮,帶少少鮮甜味❤️📎海膽拖羅花之戀拖羅就略帶少少筋🤭不過整體都唔會太影響🙈以呢個價錢都唔錯,而且幾款花之戀嘅擺盤都幾靚📎牡丹蝦三文魚丼牡丹蝦好新鮮,三文魚比沙律果一款更加厚切😂入口都好重三文魚油脂嘅香味🤤📎雙重芝士鰻魚卷裏面嘅芝士非常香滑,鰻魚亦都冇骨👍🏻不過表面嘅芝士如果可以燒得溶啲口感會更加好🥺📎紅豆糯米糍抹茶牛奶軟雪糕呢一餐食咗咁多嘢,抹茶嘅甘苦反而令到我感覺冇咁膩🥸糯米糍都好有咬口❤️呢一款甜品值得推薦呀😆有選擇困難症嘅時候不妨試一試呢款📎宇治金時📎青蘋果奇異果梳打環境:餐牌
📎虎蝦刺身
呢個刺身配搭左泰式醬汁,辣辣地好惹味😆
📎芒果花之戀
📎章紅魚海膽花之戀
海膽非常新鮮,帶少少鮮甜味❤️
📎海膽拖羅花之戀
📎牡丹蝦三文魚丼