2017-06-28 627 瀏覽
4個女仔喺銅鑼灣行完街, 喺金百利搵地方食晚飯, 發現左LEE間食京菜既餐館.店舖裝修非常特別, 無論門口, 座位, 枱面, 牆壁都充滿中國風, 感受到此店花了心機去裝修設計, 台底下仲有小魚缸, 有金魚陪住食飯, 一邊食一邊睇住金魚游黎游去, 好得意. (花左唔少時間自拍一番)好開心LEE到有我鍾意既北京填鴨食, 鴨肉燒得好香, 皮又夠脆, 無咩皮下脂肪, 唔會覺得好油, 用麵皮夾住鴨肉, 青瓜, 京蔥, 再加上甜醬, 好滿足呢!海蜇頭好爽, 好好味, 不過份量就好似少左D.女仔當然要食多d菜啦, 叫左個上湯娃娃菜, 夠味, 唔會太鹹.京蔥炒羊肉, 好多人都唔鍾意食羊, 覺得太膻, 好彩我地幾個都食, 就叫黎試試啦, 佢炒得好入味, 無咩膻味, D蔥都好好味.擔擔麵, 好大碗, 抵食.葱油餅, 好香, 好飽肚.白菜肉水餃, 水餃大大隻, 餡料夠多, 好味.因為食左好多飽肚野, 無力再戰招牌甜品 - 拔絲士多啤梨下次識點喇, 一定留肚食甜品

海蜇頭好爽, 好好味, 不過份量就好似少左D.

擔擔麵, 好大碗, 抵食.

葱油餅, 好香, 好飽肚.

白菜肉水餃, 水餃大大隻, 餡料夠多, 好味.

因為食左好多飽肚野, 無力再戰招牌甜品 - 拔絲士多啤梨

下次識點喇, 一定留肚食甜品
2017-06-27