係飛之前同朋友既最後一次聚會就揀左尼泰聚食泰國野😋早午時間12點左右到達,唔洗等位👍🏻泰味雞絲炒金邊粉 $59金邊粉一開始睇落去以為佢炒到勁濕,但食落又唔會喎,唔乾唔濕咁非常美味👍🏻 另外佢底下有一塊生菜,感覺上成碟野即刻冇咁油膩!成碟粉有唔少雞柳,落足料!泰式豬頸肉湯河 $48河粉特別之處係佢唔係我地平時係街食魚蛋粉嗰啲河粉,而係正宗東南亞食開嗰啲河粉(朋友媽咪郷下係印尼,佢話係正宗既😎,我就唔太清楚😂)河粉入面既生菜亦好新鮮,好小係街食菜既朋友都全部食晒~另外佢豬頸肉係好香香茅味,唔係平時靠湯既味既冇味豬頸肉👍🏻原個西瓜沙冰 $58 (午餐+$18)衣個沙冰真係打卡必備🙈 唔單止外型好睇 味道都好新鮮,最好係飲哂啲冰之後仲可以食埋佢側邊啲西瓜肉😍菠蘿沙冰 $48 份量超多! 其實佢仲有原個菠蘿沙冰,不過朋友就淨叫左用杯裝既衣隻。賣相都一樣討好,味道亦好清甜,推介!甜品其實都食到好飽但我都一定要食埋個耶汁西米糕,真係好好味😭 點解耶汁同芋頭可以咁夾🙈🙈最後衣到既裝潢十分大氣,就算係拖家帶口尼做節呀慶祝都冇問題,廁所亦有設計同好乾淨,加分!總括而言,泰聚既食物質素同環境都十分好,加上賣
係飛之前同朋友既最後一次聚會就揀左尼泰聚食泰國野😋

早午時間12點左右到達,唔洗等位👍🏻

泰味雞絲炒金邊粉 $59

成碟粉有唔少雞柳,落足料!

泰式豬頸肉湯河 $48

河粉入面既生菜亦好新鮮,好小係街食菜既朋友都全部食晒~
另外佢豬頸肉係好香香茅味,唔係平時靠湯既味既冇味豬頸肉👍🏻

原個西瓜沙冰 $58 (午餐+$18)

菠蘿沙冰 $48

甜品

總括而言,泰聚既食物質素同環境都十分好,加上賣相唔錯尼打卡又得,非常推介俾大家!