2023-04-28
幾年前已經食過尖沙咀分店,當時已經覺得好好食😋,今日約咗朋友喺灣仔,經過見到灣仔原來有分店,即刻入嚟試吓😆灣仔分店餐廳分上下兩層,座位足夠,環境佈置同尖沙咀分店一樣,好有泰國風味,啱曬打卡📸👨👩大部份Staff都係泰國人,好有禮貌👍👍 ,識得聽同埋講廣東話🗒餐牌嘅嘢食好多選擇,我決定試同上次唔同嘅嘢🤣,我哋揀左以下幾款👇🌟燒豬頸肉$78- 燒啱啱好,唔會硬繃繃,再點埋嗰醬食好正🥳🌟鹽焗鱸魚$128- 因為見到OpenRice有好多人推介,所以試吓,果然冇介紹錯,即叫即燒,好滑好嫩,個醬汁亦好好食,正😍🌟日本南瓜焗海鮮飯$118- 朋友指明要叫,🎃用原個南瓜裝住海鮮飯,好似菠蘿炒飯用原個菠蘿裝住咁,飯上邊再加埋啲芝士焗,上枱時熱辣辣,就算放咗一陣先食,個飯深入面都仲出原煙😌🌟蒜蓉炒貴妃苗$75- 本身我未食過貴妃苗,食落感覺好得意,口感好似芽菜,炒得好爽口😆每一碟份量都算多,我哋兩個人差啲食唔晒🙈🙈想不到兩年後再食生態,兩間分店冇分別,水準都係一樣咁好👍👍仲有好多其他嘢都想試,Remark一定會再嚟🥰
每一碟份量都算多,我哋兩個人差啲食唔晒🙈🙈
想不到兩年後再食生態,兩間分店冇分別,水準都係一樣咁好👍👍
仲有好多其他嘢都想試,Remark一定會再嚟🥰