2005-07-04
見食評寫得呢度都唔錯就黎試下。由於只係兩個人的關係,叫o既嘢就唔可以好多,唔可試多幾款,食中菜都係人多好!七月一日公眾假期入到去唔駛訂枱都即刻有位,服務都唔錯,個女侍應好細心主動俾張椅我放手袋,兩人枱都算大,幾舒服,但個裝潢唔算出色,只是過得去而已。我地叫左以下幾樣野:粟米粥(某人指明要食):除左粟米佢仲加左雲耳、紅蘿蔔等,食落有咬感,味道不過不失。咕嚕素球:像真度幾高,可以一試。茄子鮮竹煲:本身係辣的,我地問有冇唔辣,佢話可以,我地在佢入單前再三叮囑唔要辣。但係送到黎竟然係辣架!個部長都仲記得同我地落單係唔要辣,仲好唔係意思咁話,叫我地試下先,唔合口味可以換俾我地。我地冇試到就叫佢換俾我地,佢的態度都ok。不過呢煲茄子好多油,好肥呀!(素食唔係一定唔肥架)白汁焗鮮雜菌年榚:中菜西煮,幾等別,芝士好香,正合我芝士怪口味。不過佢的鮮菇有沙架,仲係唔只一個添,而其他菌類就ok。年糕唔夠咬感,黏埋一齊,太淋,只係欣賞佢的汁!最後有糖水送,係紅豆沙,呢個好正,有好多紅豆,足料但頗甜。兩個人叫四樣野食唔哂決定打包。建議多d人食中菜較好。(請delete之那個食評因未俾update每人消費)
我地叫左以下幾樣野:
咕嚕素球:像真度幾高,可以一試。
最後有糖水送,係紅豆沙,呢個好正,有好多紅豆,足料但頗甜。
兩個人叫四樣野食唔哂決定打包。建議多d人食中菜較好。
(請delete之那個食評因未俾update每人消費)