2017-12-16 68 瀏覽
約左朋友食飯, 佢知道Bella Shine 重開就話同我去食, 但我以前係未去過因為book 左枱, 可以直入, 不過其實已經8成滿夜晚有set dinner揀, 不過得3款揀, 我地揀左set B 美國極黑豬鞍配青胡椒粒燒汁, 已包前菜, 餐湯, 甜品, 飲品另外加碟蒲燒鰻魚海膽忌廉汁意粉+ $88 轉套餐餐湯係甘笋薑藍青口濃湯, 新鮮天然既味道仲加左青口 增加鮮味, 同埋脆麵包粒多一分口感配埋香脆蒜蓉多士, 係呢餐飯既好開始前菜係生蠔+西班牙火腿+煙燻溏心蛋賣相吸引, 感覺係日式加西式既傑作生蠔唔係原隻上, 而係拆肉後用日本清酒浸住, 食落滲透住絲絲酒香而不失蠔鮮味火腿有咸香, 流心溏心蛋亦相當吸引蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉鰻魚份量多, 我地分半食都夠, 幾好食意粉質感富彈性, 忌廉汁較黏稠帶少少海膽甜味, 每口都掛滿醬汁, 食完不覺膩豬鞍扒很大塊, 切半後上, 巨形又厚實表面煎得微微焦香,  加上香草點綴,  賣相吸引肉質軟腍, 裡面剛熟, 呈粉紅色, 很容易切開,  一邊切一邊滲出不少肉汁, 極juicy再食埋色彩繽紛既薯菜, 幾飽肚開初我以為甜品係紅豆抹茶奶凍 OR 和菓子伴
因為book 左枱, 可以直入, 不過其實已經8成滿

另外加碟蒲燒鰻魚海膽忌廉汁意粉+ $88 轉套餐

餐湯係甘笋薑藍青口濃湯, 新鮮天然既味道
仲加左青口 增加鮮味, 同埋脆麵包粒多一分口感
配埋香脆蒜蓉多士, 係呢餐飯既好開始

前菜係生蠔+西班牙火腿+煙燻溏心蛋
賣相吸引, 感覺係日式加西式既傑作
火腿有咸香, 流心溏心蛋亦相當吸引
前菜

蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉
鰻魚份量多, 我地分半食都夠, 幾好食
蒲燒鰻魚海膽忌廉汁扁意粉

豬鞍扒很大塊, 切半後上, 巨形又厚實
表面煎得微微焦香,  加上香草點綴,  賣相吸引
再食埋色彩繽紛既薯菜, 幾飽肚
美國極黑豬鞍配青胡椒粒燒汁

開初我以為甜品係紅豆抹茶奶凍 OR 和菓子伴雪糕, 其中一款
原來係兩款都有
奶凍, 抹茶味香濃
和菓子原來係夾心, 蜜瓜味
雪糕係普通雲呢拿味, 但加左D 杏仁碎
整體都幾有誠意
甜品

之後再叫埋餐飲

食完之後, 我明白點解佢地會重開啦, 因為好多食客想佢地返黎, 食物水準又高
美國極黑豬鞍配青胡椒粒燒汁