2015-07-19 1364 瀏覽
今日難得入嚟大圍,一定要食好野。朋友話薪味坊係一間有水準嘅小店,就一於試下。老闆友善咁介紹傳統台南雞湯 佢強調冇味精冇藥味 一定要試下先 因我本人唔受得藥材湯~出奇地湯好清甜 冇絲毫藥味 幾清潤喎 湯面有小小油佢哋都細心地 幫我撇油第二道係餐牌特別推介 三層豆腐 我自己就好鐘意啦。 係用黃豆+蛋白,冇用石膏粉/防腐劑 ,再淋燒汁同芹菜做頂 。滑!白鱔做嘅蜜椒脆鱔球聽隔離D熟客講 E道菜個個都必叫㗎 哈哈佢哋D熟客 fans好hard sale。。本身冇諗住食 但見隔離左右都有叫 先試一試佢男友係食肉獸緊係要叫碟台灣黑醋骨伴炸鮮奶...我喜歡此醬汁不太酸...剛另你開胃又不失醋香....最正有4件炸鮮奶啱啱好做理甜品食完飽哂!每道菜都好好味!見隔離用個雞煲打理邊爐下次試下先!

台南雞湯

三層豆腐
白鱔做嘅蜜椒脆鱔球
蜜椒脆鱔球

台灣黑醋骨伴炸鮮奶
食完飽哂!每道菜都好好味!

見隔離用個雞煲打理邊爐下次試下先!
2015-07-17
台南雞湯