2024-05-07 29 瀏覽
成日以為四川菜樣樣都係辣, 原來都有多好啱大衆口味嘅菜式, 我同唔食得辣嘅朋友去, 大家都揀到啱食嘅嘢🙌🏻蒜泥白肉卷 呢款個樣看似好辣, 其實係唔辣嘅😂肥味嘅腩肉包住爽脆嘅青瓜片, 食落唔會覺得油膩, 反而好清爽👍🏻干鍋我覺得干鍋係冇湯底嘅邊爐, 樣樣都都有啲, 好多選擇好豐富😌我哋揀咗蔥爆口味 (小辣), 餸就揀咗牛肉片, 肥腸, 廣島蠔, 五花腩片同黑木耳, 成個鍋嘅味道調得好平衡, 少少味, 啲餸入面得唻又會覺得鹹👍🏻特別要讚下廣島蠔, 好肥味, 入面係有汁嘅, 真係好好味🤤牛肉同腩片都夠淋, 唔錯!而且每樣餸嘅份量都唔少, 抵食!開胃宜賓涼拌冷麵因為唔想食咁多澱粉質, 就揀咗呢個一人份嘅冷麵, 入面有香葱, 花生同梅菜, 麵質爽口彈牙, 第一次食覺得唔錯

蒜泥白肉卷

干鍋