餐廳: 家傳滬曉
資訊:

2020-10-20 2156 瀏覽
又再一次同同事出外覓食 Lunch美孚呢個地方 原來完全冇期待 上網睇有人推薦另一間上海嘢 三個字 幾有詩意果間 但見到餐牌用殘體字 所以堅決唔食咁岩見到呢間都係上海菜 就去一試1. 雞絲粉皮呢個粉皮真係好Q好正 口感一流 4個人分 一人一啖😭唔夠食 想一個人食哂佢 麻醬就間間都差唔多 但隱約食到佢麻醬有種香味 比平常食開既香d2. 蒜香酥脆骨呢個炸得好岩 入口係脆口 入面肥油唔算多 有即溶既感覺 好食但差少少咸度 淡左d3. 辣炒蓮藕豬頸肉呢味就夠野味 送到飯!☺️👍 蓮藕同豬頸肉都可以再煎香d ,因為蓮藕煎香左真係好好食,好似薯片咁,但佢就唔夠香口。辣味就人人唔同 我就覺得可以再辣多2度 本人只係食開麻辣5小 ,俾大家參考番😆4. 小籠包Um🙂可以Skip 唔係唔好食 但下次會用呢個錢去試其喺菜式5.上海粗炒唔會太油 味道適中 冇太大驚喜 不過不失🤪仲要讚一讚佢個茶 本人喜愛飲茶😚😚佢地既茶葉比一般茶樓既好好多,鐵觀音第一兩次即飲果陣 好正😚😚第三次開始有苦 但都係好正☺️原本諗住俾硬茶介錢 點知係唔洗🥰🥰環境都好好 間店好大 好多位置👍裝修都唔錯 乾淨係可以食回頭草既店😚
又再一次同同事出外覓食 Lunch
美孚呢個地方 原來完全冇期待