2018-11-19 4619 瀏覽
看了YOUTUBE既介紹所以星期六一早便來到見到有人在門口企原來只係等侍應安排入內而已所以我地不用排就可以進內就座餐廳位置不多但都坐得舒服全程可以看到師傅煮食個過程我地點了PREMIUM SET (HKD300)及一個弟既LUNCH SET (HKD180)問了侍應兩個餐既分別PREMIUM SET會多2件天婦羅及炸櫻花蝦同埋茶漬因為大部份食客都同一時間就餐所以見到師傅係一起炸及一起上台炸物未上前先來個雞卷雞味濃 十分開胃另外再上台的3小食有金菇,青豆及魷魚(我只係把金菇食完 其餘2個小食完全唔得一個太腥 另外一個就太硬)第一件上台既係炸物係2隻炸蝦蝦身都大隻肉結實不過係無咩味點了小小鹽都係吊唔起任何鮮味至於個天婦羅汁亦相對淡 (點唔點無咩分別)之後上台既有白魚(無咩肉汁亦係無咩味), 穴子(唯一可讚既食物, 夠彈牙有肉汁)蔬菜有南瓜, 蓮藕及露旬都是沒有本身食材既味道PREMIUM SET比弟套餐多左個海膽天婦羅, 海膽沒有甜味亦沒有腥味(大幸)天婦羅旦亦係無咩味. 如果佢能煙薰過隻旦我相信會更好最後既櫻花蝦係整餐飯最有味道既食物可惜一早已上台既茶漬湯已涼左及又係無咩味做完出來既茶漬
看了YOUTUBE既介紹
炸物未上前先來個雞卷
雞味濃 十分開胃
另外再上台的3小食有金菇,青豆及魷魚
(我只係把金菇食完 其餘2個小食完全唔得
一個太腥 另外一個就太硬)

第一件上台既係炸物係2隻炸蝦
蝦身都大隻肉結實不過係無咩味
點了小小鹽都係吊唔起任何鮮味
至於個天婦羅汁亦相對淡 (點唔點無咩分別)
蔬菜有南瓜, 蓮藕及露旬都是沒有本身食材既味道
天婦羅旦亦係無咩味. 如果佢能煙薰過隻旦我相信會更好
最後既櫻花蝦係整餐飯最有味道既食物
可惜一早已上台既茶漬湯已涼左及又係無咩味
做完出來既茶漬飯係好似加左鹽水既飯
完全都唔知自己食緊D咩.

總結
價錢唔貴不過整體上有好大既進步空間
食物: 完全食唔到本身原材料既味道, 天婦羅汁又係無味
服務及流程: 侍應多不過手腳慢, 台仔細細一早既放埋茶漬個汁真係有點R頭
2018-11-17