2019-06-30
充滿台灣風味嘅火鍋店 門口設有天燈位 供客人寫下祝福齊齊放天燈 雖然唔係真 嘅天真但係感覺都好靚㗎 最啱一些節日同屋企人或者伴侶 朋友 影返張相留念環境裝修簡潔 帶有古色古香風味 設有卡位或圓枱坐得舒適 一啲都唔迫喼 而且環境非常乾淨企理膠原蛋白美人鍋$228鍋底內有大量藥材和原隻烏雞 感覺真係好養生 唔知食完會唔會靚啲呢湯底翻滾之後即刻飲返啖先 清澈不油膩 原來入面仲有超級養顏嘅桃膠 而且份量仲好多添餐廳落重本 放咗原隻烏雞落去做湯底職員仲好細心幫我哋剪開隻雞 等我哋食嘅時候方便啲 雞肉嫩滑唔嚡口餐廳內設有醬料區蒜泥汁,芫茜 ,香蔥 ,辣椒 ,沙茶醬 ,炸蒜 可以自由配搭一品花雕醉雞件$88又一養生鍋配料 花雕嘅香味真係令人垂涎三尺 雞件吸收曬花雕酒嘅香味 食落去有淡淡嘅酒香 花雕汁加入火鍋湯底之中 令整個湯底味道完全提升 雞肉一啲都唔肥膩完全冇多餘嘅脂肪 有鮮味台灣水蓮菜$68質感清爽 脆口 貨源是從台灣空運到港 必食之選三秒響鈴卷$68響鈴是即叫即炸的上枱嘅時候仲係熱辣辣 可以即刻食或者浸湯食 入口鬆化到不得了 有種入口即化嘅感覺梅菜豬肉及蝦丸各半份 $48x2都是新鮮手打的 梅
膠原蛋白美人鍋$228
一品花雕醉雞件$88
台灣水蓮菜$68
質感清爽 脆口 貨源是從台灣空運到港 必食之選
三秒響鈴卷$68
梅菜豬肉及蝦丸各半份 $48x2
都是新鮮手打的 梅菜豬肉入面嘅梅菜唔會太鹹 反而增加咗豬肉嫩嘅口感
蝦丸入面真係有粒粒蝦肉 打到起曬膠 入口非常彈牙
餐廳職員真係好細心又非常照顧周到 經常幫我哋收拾桌子 換碟……
呢度仲有一個好處就係湯底嘅湯飲極仲有飲極仲有
我哋叫嘅膠原蛋白美人鍋 加湯都係加返呢種湯底 唔怕越食越淡