2023-03-05
呢間佐敦嘅燒蝦餐廳一直人氣頗高,食物選擇種類好多,而且收碟執野,refill食物等等速度好快,整體manage得幾好,食過一次覺得體驗愉快,所以又返黎encore。一出去夾野,見到蝦仁西蘭花新鮮出爐,🥦西蘭花香脆碧綠!韭菜豬紅味道同出面餐廳食嘅差唔多,仲有我最鍾意嘅彈牙港式咖喱,差d唔記得咗今日主要係黎燒食嘅。超鍾意食澱粉嘅我夾咗好多放題任食唔應該食嘅蒜蓉包、番薯、格仔餅等等,但係呢兩樣嘢真心必食,尤其係佢個蒜蓉包蒜蓉牛油個量簡直係澎湃,格仔餅🧇仲有甜又有鹹嘅香蔥格仔餅,平時喺街都好少機會食到,幾有趣,燒完之後外脆內軟。仲有就係燒菇燒蔬菜燒茄子🍆,燒蔬菜雖然不及燒肉來得划算,但加上牛油燒完之後,味道絕對不比肉類失色,都係必食之選,唔介意滿滿燒的話,可以蔬菜擺下層,海鮮擺上層,咁樣海鮮嘅鮮汁一路燒一路滴埋落蔬菜到,味道會更為出色。最後,甜品推薦香芋味嘅阿波羅雪糕,完全係兒時回憶,正。蝦蝦燒 (佐敦)佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓
最後,甜品推薦香芋味嘅阿波羅雪糕,完全係兒時回憶,正。
蝦蝦燒 (佐敦)
佐敦白加士街10-24號永富大廈1樓