2019-09-07
都有一排冇嚟到荃灣, 呢日行完千色店就走去隔離大鴻輝度睇下有咩食, 喺樓下見三樓有火鍋放題食, 印像中呢間舖應該係新開冇幾耐, 見價錢都係二百蚊左右到一個人, 幾合理所以就入去試下, 等位嘅時候店員就會問你揀邊一款湯底, 所以各位去之前就要諗好, 餐廳面積好大, 相信差不多有300個座位, 座位都幾乾淨企理。餐廳大約八點鐘嘅時候, 就會有壽司師傅劏吞拿魚, 對於大約200蚊放題嚟講比較少見。餐廳地方好大, 有多個自助區例如火鍋配料, 餐前小食, 沙律, 飲品, 雪糕和甜品, 有少少去咗食自助餐咁嘅感覺。火鍋類別我哋揀咗個比較特別嘅黑蒜湯底, 幾香黑蒜油味, 湯底偏清, 火鍋配料嘅牛肉的油脂分佈都幾靚, 200蚊任食嚟講算唔錯, 仲有海鮮都係可以任叫。見出面有壽司師傅即劏吞拿魚,當然要攞啲刺身試下, 吞拿魚好鮮甜, 肉質同平時唔係即劏嘅好唔同, 其他刺身都好新鮮。總結呢間餐廳都算係平, 二百蚊有咁多選擇, 而整體嘅食物質素都唔差, 抵食。