緣聚鮮鍋

Grand Together
2020-05-16 1896 瀏覽
呢個疫情攪到人心惶惶,亦都攪到我地好耐無出去打邊邊,呢日收工落荃灣交收,跟住行到去呢個商場,見到好多promoter派單張,就隨手拎左呢間食店既單張,不敢嘩左出黎,打邊邊放題第二位半價咋😍😍諗都唔諗就行左上去😜食店超大間,好多位,唔駛等好耐就有位了🤗量完體溫就入座,手機下單超方便👍🏻想食乜就落單,又唔會漏單👍🏻呢個打邊邊既調味醬架真係無得頂👍🏻非常齊全放題唔少得既各款丸類都好齊🤗食放題點少得日式壽司🍣&刺身呢😋食過好多邊邊放題,飲品櫃係好重要,呢間既雪櫃超正,汽水茶類啤酒款好多選擇呢碟牛肉係送既,好大塊油花又靚,亦都好好味😋手機落單有幾款牛肉&豬肉選擇,我地就每款都點來食,食店會因應你地幾多人就比幾多塊比你地,起碼唔會浪費👍🏻除左肉之外,亦都點左:鵝腸: 好爽口👍🏻豬皮: 吸晒邊邊既精華,入晒味小籠包&餃子: 好鮮甜😋最後仲有烏冬: 每次打邊邊最後都會落烏冬,因為湯底鮮甜,令烏冬提升了😋真係好滿足🤗呢餐飯不但抵食之外,亦都飽到上心口😋

呢個打邊邊既調味醬架真係無得頂👍🏻非常齊全

放題唔少得既各款丸類都好齊🤗

放題點少得日式壽司🍣&刺身呢😋

呢碟牛肉係送既,好大塊油花又靚,亦都好好味😋

除左肉之外,亦都點左:
鵝腸: 好爽口👍🏻
豬皮: 吸晒邊邊既精華,入晒味

小籠包&餃子: 好鮮甜😋

真係好滿足🤗呢餐飯不但抵食之外,亦都飽到上心口😋
2020-05-14
2020-05-15 1257 瀏覽
趁著一年一度的母親節,我只約會了媽媽,獨享母愛。媽媽最喜歡食自助餐,所以選了荃灣大鴻輝商場3 樓的緣聚鮮鍋,來和媽媽慶祝。😍原來,現在第2 位有半價優惠,太好了😆我們選好黑蒜湯底後,店員就附上一張有條碼的小紙條,可以掃碼,點火鍋配料,必點的一定是生蠔, 扇貝, 牛肩胛肉眼和沙白。🐟外面自取的食材也一樣精彩,熟食, 火鍋配料 , 水果,蔬菜, 壽司, 甜品,炸物等等任君選擇。🍤魚生, 甜蝦,帶子, 三文魚腩等,都是媽媽的最愛,我封她做魚生皇后,看著她一直食不停口,就知道魚生新鮮,很有滿足感。我也不落後,出去取了些飲品和熟食,這日分別有一些鹵水豬手,豬軟骨,雞翼, 炒牛柳粒, 蒸蛋,餃子,燒賣等等,回來就看到贈送的牛板腱和 黑蒜湯底放在枱上了。🥰牛板腱軟滑,配上香濃的黑蒜湯底, 輕輕一燙,令人一食傾心, 馬上下單再點特選牛肩胛肉眼,品質雖沒牛板腱軟身,但牛肉味道尚算濃厚,不錯。值得一提的是這裡的芋香鴛鴦薯,由黃芯番薯和紫芯番薯製成, 口感煙韌,感覺特別。另外,天婦羅也炸得乾身脆口,味道不俗。令我最開心的是可以任食芒果布甸, 蛋糕, 乳酪雪糕,豆腐花等甜品。芒果布甸, 奶味充足,香滑。蛋糕,

原來,現在第2 位有半價優惠,太好了😆

另外,天婦羅也炸得乾身脆口,味道不俗。

令我最開心的是可以任食芒果布甸, 蛋糕, 乳酪雪糕,豆腐花等甜品。芒果布甸, 奶味充足,香滑。蛋糕,我只品嚐了一小件,
因實在是太飽了。

和媽媽談天說地,開心的過了一個晚上。

• 壽司
  • 刺身
  • 雪糕
此餐廳很環保, 支持電話下單,,, 仲可以持刺身小卡無限量吃刺身,,, 鴛鴦湯底只需加$8,,, 而且一坐下就送我們一碟牛肉,,, 忘記了是什麼牛肉名稱,,, 但以中低價錢放題來評分,,, 此牛肉味道和口感都一級棒!!!... 此放題其中一大特點: 它用了一個很大很大很大的位置, 來做自助餐區域, 很寬闊, 舒適, 讚!!!... 自助餐區域選擇是多彩多姿的, 飲料區域, 熟食區域, 凍食區域, 甜品區域, 沙拉區域,,, 多不聲數!!!... 選擇真心一點也不少, 還有牛肩肉無限追加, 讚!!!... 飲料區域有很多酒類供選擇, 非酒類, 熱飲都一應俱全... 刺身區域的刺身質量也不差!!!...  才$182@位的放題,,, 絕對100%值回票價!!!...

此餐廳很環保, 支持電話下單,,,

仲可以持刺身小卡無限量吃刺身,,,

鴛鴦湯底只需加$8,,,

而且一坐下就送我們一碟牛肉,,,

忘記了是什麼牛肉名稱,,,

但以中低價錢放題來評分,,,

此牛肉味道和口感都一級棒!!!...

放題其中一大特點:
它用了一個很大很大很大的位置,

來做自助餐區域, 很寬闊, 舒適, 讚!!!...

自助餐區域選擇是多彩多姿的,

飲料區域, 熟食區域, 凍食區域,

甜品區域, 沙拉區域,,, 多不聲數!!!...

選擇真心一點也不少,

還有牛肩肉無限追加, 讚!!!...

飲料區域有很多酒類供選擇,

非酒類, 熱飲都一應俱全...

刺身區域的刺身質量也不差!!!...

才$182@位的放題,,,

絕對100%值回票價!!!...

2020-04-27
今晚黎到荃灣大鴻輝 3 樓食日式火鍋 + 放題, 平日晚市時段成人都係 $208 (另收加一), 價錢非常大眾化火鍋湯底有 8 款, 加 $9 可以揀兩款湯底而今晚揀左蕃茄湯底呢個餐牌嘅火鍋食材可以喺手機自助落 Order, 而且係無限追加分別有自選項目 (芋香鴛鴦薯、玉子豆腐、鵝腸、三文魚腩骨、豆腐皮、火鍋麻糬、榴槤水晶丸、豬皮) 、餃子類 (粟米餃子、魚皮餃、高麗菜肉餃子、高湯小籠包) 肉類 (美國穀飼肥牛、西班牙梅頭豬肉、農場雞件、豬紅、牛栢葉) 、特級食品 (特級牛肩胛肉眼、羊肉片) 、星級食品 (蠔肉、沙白、半殼扇貝、雞子、稻庭烏冬) 、天婦羅料理 (大蝦天婦羅、南瓜天婦羅、茄子天婦羅)出面自助區亦都有好多火鍋配料食物另外仲有沙律區壽司、刺身、手卷炸物、熟食、湯甜品、糖果、雪糕飲品, 有汽、無汽、酒精、非酒精, 任君選擇

火鍋湯底有 8 款, 加 $9 可以揀兩款湯底

而今晚揀左蕃茄湯底

出面自助區亦都有好多火鍋配料食物

另外仲有沙律區

壽司刺身、手卷

炸物、熟食、湯

甜品、糖果、雪糕

飲品, 有汽、無汽、酒精、非酒精, 任君選擇

2020-05-13
2020-05-12 901 瀏覽
起碼已經有半年沒有打邊爐,疫情稍為好轉一些,便約朋友放工之後去大鴻輝3樓食放題。原因係唔想出太遠, 同埋工作太多積累太多, 預咗自己要ot, 上op查查公司附近,找了這間火鍋+自助餐,都係208+1,午市仲要第二位半價,真是超值。大鴻輝3樓全層面積比樓上的餐廳還要大,八點入座,全場都坐了八成。他分開沙律區,壽司區, 火鍋區(菜), 餐前小食區,飲品區,雪糕區,甜品區等等, 絕對空曠,唔會轉身就撞到其他野。 餐廳也建議客人取食物時要戴口罩。他們是使用手提電話電子下單的, 我們入座時 從八款湯底中選了一款皮蛋芫茜湯底後, 就在自己座位 下單點好想食的火煱配料,店員亦在合理時間內送給我們,全部送齊,不錯。稻庭烏冬,扇貝沙白,西班牙梅頭豬肉,羊肉片,美國穀飼牛肉, 特級牛肩胛肉眼,芋香鴛鴦餃, 榴槤水晶餃, 高麗菜肉餃子,魚腐。 較特別的是芋香鴛鴦餃紫色和黃色的同是用糯米皮包芋頭蓉搓揉而成的,咬感煙煙靭靭,不過一粒起兩粒止,不然就填飽了肚子,放不下其他的美食。不過有個火鍋麻薯,真的麻麻地,因為他用了水晶皮包黑芝麻,感覺怪怪。壽司區有多款壽司, 因為不吃魚生, 這裏的壽司也有多款可供選擇,如火炙

壽司區有多款壽司, 因為不吃魚生, 這裏的壽司也有多款可供選擇,如火炙三文魚壽司、 熟蝦壽司、腐皮壽司、蟹柳壽司、玉子壽司 、鰻魚壽司、熟帶子壽司。 難得它的壽司飯不大, 就算食完全部,也不會很飽,還有位置吃其他。

這邊還有清酒梅酒任飲, 喜歡飲黑啤的你這裏也可選擇。 我陪了朋友飲一杯梅酒,立刻面紅紅, 都是太耐無喝吧!

總括來說,這間放題種類選擇多,街坊價錢,空間較大,食得比較安心,是聚腳的好地方。

滿分為10分(1分最低,10分最高)
食物:8

• 壽司
  • 雪糕
  • 甜品區
2020-05-26 0 瀏覽
緣聚今日森仔去到荃灣搵食🤩🤩荃灣一向出名多好野食👍🏼👍🏼我今次搵到間一流既仼食火鍋店,仲要有埋刺身壽司🍣😍😍一次過滿足晒2個願望。先講下佢個位置先,佢位於眾安街大鴻樓。離地鐵🚇站大約10分鐘。不過,附近都好多野行,所以去開都幾多野行👍🏼而內部的環境寬敞,成層也是其的。所以,空間充裕,枱和枱間有一定距離。朋友們可以安心談天。而裝潢方面亦都十分新潮,光鮮👍🏼同時,店主十分有格調,餐廳打造得很時尚。食物自助區亦分得十分有系統,同時配上各種飾物,令客人很滿意👍🏼100分😁在食物方面,正如剛剛所說,食種類十分多。先講日本🇯🇵刺身,佢有赤海蝦🦞,三文魚🍣,帶子,呑拿魚。赤海蝦🦞十分鮮甜,滿有蝦味😻😻而且大大隻,好有口感🤩森仔我忍唔住,都食左3隻😻😻😻而三文魚🍣亦都十分肥美,滿有魚味但給絕乙不腥,真係好好味嫁👍🏼呑拿魚同帶子都好鮮甜,而且份量十足,可以仼拎,絕對唔係其他火鍋店的hea hea 刺身。而壽司方面,佢地亦有火炙壽司,真係令我喜麼望外。火炙三文魚燒到入口即溶,再加上沙拉🥗醬真係正到不行!而火炙蟹棒亦都好好食,佢用左北海道既蟹棒,用火槍燒完後,暖暖的,正🤩講反主菜,火鍋🍲材料有好很多種類,包
緣聚
今日森仔去到荃灣搵食🤩🤩
荃灣一向出名多好野食👍🏼👍🏼
我今次搵到間一流既仼食火鍋店,仲要有埋刺身壽司🍣😍😍
一次過滿足晒2個願望。

先講下佢個位置先,佢位於眾安街大鴻樓。
離地鐵🚇站大約10分鐘。
不過,附近都好多野行,所以去開都幾多野行👍🏼
而內部的環境寬敞,成層也是其的。
所以,空間充裕,枱和枱間有一定距離。
朋友們可以安心談天。
而裝潢方面亦都十分新潮,光鮮👍🏼
同時,店主十分有格調,餐廳打造得很時尚。

在食物方面,正如剛剛所說,食種類十分多。
先講日本🇯🇵刺身,佢有赤海蝦🦞,三文魚🍣,帶子,呑拿魚。
赤海蝦🦞十分鮮甜,滿有蝦味😻😻
而且大大隻,好有口感🤩
森仔我忍唔住,都食左3隻😻😻😻

壽司方面,佢地亦有火炙壽司,真係令我喜麼望外。
火炙三文魚燒到入口即溶,再加上沙拉🥗醬真係正到不行!

講反主菜,火鍋🍲材料有好很多種類,包括:牛肩肉,肥牛,黑豚肉,豬血,腸仔,名種既丸類,午餐肉等等
仲有新鮮既海鮮🦞連殻帶子,蠔🦪。
另外,係自助區亦有各種既蔬果,如生菜🥬,娃娃菜,蕃茄,皇帝菜,冬茹等等。
仲有一些熟食,如一口牛,蒸蛋,三文魚頭🤩🤩🤩
甜品吧亦都好正,有各種味道的雪糕🍦,乳酪等。本身有朱古力🍫吧,不過由於肺炎,所以已經停左。
飲品方面,亦有好多選擇,有酒精飲品,亦有汽水等。最正既係仲有熱飲☕️,熱維他奶和紙包飲品👍🏼👍🏼😍

係甘多樣食物當中,森仔最欣賞既係連殻帶子和牛肩肉。
連殻帶子大大隻,已經十分鮮甜。
完全沒有冰鮮味。
同時亦滿有口感👍🏼👍🏼👍🏼
配上壽喜燒的湯鍋,正丫喂😻

牛肩肉,肉質鮮嫩。
油脂分佈得非常好,不會太肥
而牛味特濃👍🏼👍🏼食落口,就知係靚牛。
和一般的肥牛和牛肉有很明顯的分別👍🏼👍🏼
和壽喜燒的湯底十分相配,更引起了牛肉的鮮味😻😻美味加倍😍

整體來說,緣聚係一間十分扺食,性價比高的火鍋店。而且現在做緊優惠,第二位半價,所以1個人都唔駛200蚊,食足2個鐘👍🏼👍🏼🤩正

• 特級牛肩胛肉眼
天氣凍凍地,最好就是打邊爐!最近在某平台買了張很便宜的團購優惠券,就跟朋友有荃灣美食之塔之稱的大鴻輝來試試這家新開的火鍋店!我們是12點就到店了,但已經有人在吃了,由始可見香港人有多愛吃火鍋呢!一進門口,右邊就是飲品櫃,食物一直延伸到裡面去,左邊是櫃台,準備入座,而店內環境很大,也很整潔。由於我們是團購優惠券,就算是只有2個人,套餐內也包括了2個湯底,原本的只會有1個湯底,這個團購非常好!所以我們就選了黑蒜湯底加蕃茄湯底,黑蒜湯底就比較普通,因為只有黑蒜味,湯底有點簡單,但會愈煮愈濃!蕃茄湯底就正常,還可以自己再拿蕃茄片放進去,加多點濃度。這裡除了可以出去食物區拿食物外,還可以用手機下單,包括了牛肉也是要手機下單的,下單的種類挺多,有魷魚, 牛柏葉,還有一些特別的丸類,都在食物區找不到的,而且也很快送到你手上。在食物區,也有很多選擇,餐前小食,丸類,蔬菜類,麵條,甜點,雪糕,酒等各式飲品,種類太多太多了,都寫不出來了。其中有特別的熱玻璃瓶的維他奶,這個還真第一次見到!可以試試!總結來說,這個價錢真的不貴,可以一試!
總結來說,這個價錢真的不貴,可以一試!
2020-01-04
團購、優惠券
2020-05-24 0 瀏覽
緣聚鮮鍋即場切原條吞拿魚 任食刺身.火鍋可以任食自助餐和火鍋!場內有11個食物區-壽司區、刺身區、火鍋區、沙律區、熟食區、甜品區、飲品區等。最推薦回本位一定是刺身區!駐場壽司師傅每晚即場切原條吞拿魚,各款刺身即叫即切,新鮮高質。熟食區有炸物、熱食;甜品區朱古力噴泉、布甸,連夾糖都有。晚飯時段入座即送頂級牛板腱一客,牛味極濃。邊打邊爐、邊食刺身,再爽歎任飲汽水、啤酒、清酒甚至花茶。高質放題,先上一盤刺身,帶子白晢,甜蝦晶瑩剔透,三文魚肥美。熟食的包括刺身、串燒、沙律、壽司、碗物。串燒雞翼嫩身皮脆,壽司可以點上花之戀,三文魚鮮甜蟹籽囗感不錯,刺身種類多。豚肉片切得薄身,再加入肉片在煮沸的高湯中回來涮個幾次,豚肉片色澤紅潤,然後在鍋子裡面煮熟,入囗清甜鮮嫩,覺得比牛肉片更好。甜品種類繁多整體放題食物選擇多,海鮮特別,價錢合宜。
緣聚鮮鍋

即場切原條吞拿魚 任食刺身火鍋
可以任食自助餐火鍋!場內有11個食物區-壽司區、刺身區、火鍋區、沙律區、熟食區、甜品區、飲品區等。最推薦回本位一定是刺身區!

甜品種類繁多

整體放題食物選擇多,海鮮特別,價錢合宜。
2020-05-22 0 瀏覽
很久很久沒有吃放題了,同朋友仔去了荃灣的緣聚鮮鍋吃晚飯,去到之後真的嚇了一跳!原來地方這麼大,繞一圈都得花點時間!主打火鍋刺身放題~坐低之後,就選湯底,我們選了鴛鴦鍋,分別是地獄味噌和黑蒜,開頭以為地獄味噌會很辣,其實都還好,不算太辣!黑蒜味好香!分別是手機下單和自助拿食物!食物種類多得驚人,各種肉類,海鮮,首推蠔,好大隻又鮮,屬高質!羊肉好嫩滑!帶子都幾新鮮!還有放題少見的鵝腸!好爽口!自助區的食物和飲料也是超乎想像的多!酒類都好多,愛喝的朋友真的值回票價!有清酒、梅酒,各款啤酒!另外也有各式茶、花茶、汽水、果汁!火鍋配料很多!刺身也好新鮮!很喜歡希靈魚!還有新鮮的蔬菜、菇菌!麵類!還有熟食小菜!甜品有自助yogurt,雪糕。大人細路都好開心!
原來地方這麼大,繞一圈都得花點時間!
主打火鍋刺身放題~

分別是手機下單和自助拿食物!
羊肉好嫩滑!帶子都幾新鮮!

還有放題少見的鵝腸!好爽口!

自助區的食物和飲料也是超乎想像的多!

另外也有各式茶、花茶、汽水、果汁!

火鍋配料很多!

刺身也好新鮮!很喜歡希靈魚!

還有新鮮的蔬菜、菇菌!麵類!

還有熟食小菜!
甜品有自助yogurt,雪糕。
大人細路都好開心!
2020-05-15
2020-05-19 0 瀏覽
去咗荃灣大鴻輝緣聚鮮鍋食任食火鍋,生日免費! 朋友就208加一,第二位再有半價! 超級抵食,性價比非常之高!所以我就同朋友一齊嚟食!地方非常大,坐得好闊落! 飲品選擇非常之多,啤酒汽水任揀!刺身非常鮮味,真心的! 有赤蝦,三文魚,帶子最為先未入口嫩滑肥美。 已經拎左幾次!仲可以自製乳酪雪糕,on top再加上椰果粒, 蘆薈粒 ,糖,很多選擇!牛肩胛肉眼 亦都非常出色嫩滑, 牛味香農,好好食呀。丸類亦都非常多,超過十款。

地方非常大,坐得好闊落! 飲品選擇非常之多,啤酒汽水任揀!
刺身非常鮮味,真心的! 有赤蝦,三文魚,帶子

最為先未入口嫩滑肥美。 已經拎左幾次!

牛肩胛肉眼 亦都非常出色嫩滑, 牛味香農,好好食呀。

丸類亦都非常多,超過十款。

2020-05-17 0 瀏覽
今晚跟好友又來到荃灣大鴻輝中心「搵食」。來到三樓的「緣聚鮮鍋」吃火鍋。這間火鍋店好吃、多選擇又便宜,坐得又舒服,很適合跟朋友聚腳!一進餐廳先量體溫後才安排入座,加上每台客之間也保持一定距離,也有分隔板,所以我和老友都吃得很安心!餐廳採用部分以手機下單,部分到外面自助餐自取形式。十分多小食和炸物!值得推介的是一口葡撻,熱辣辣新鮮出爐,很有蛋香!刺身非常新鮮,特別喜歡帶子,很鮮甜,排隊每人每次限取3款。蔬菜的選擇十分多,有油麥菜、娃娃菜、生菜等等 ,皇帝菜超級新鮮,我出去取了三次!飲品選擇多得驚人,也有酒類任飲!性價比高十分高的一間放題自助餐,下次一定會再來!

餐廳採用部分以手機下單,部分到外面自助餐自取形式。

刺身非常新鮮,特別喜歡帶子,很鮮甜,排隊每人每次限取3款。

飲品選擇多得驚人,也有酒類任飲!

性價比高十分高的一間放題自助餐,下次一定會再來!
  • 刺身
2020-05-17 0 瀏覽
之前係度分享過夜晚食既體驗,當然都好正啦!最近見到佢哋有好多優惠,好似之前買一送一,今次就咁橋見到第二位半價既優惠,所以我都趁有空檔即刻同老公去試試午市自助餐啦!宜家第二位半價優惠最少要選擇$98 90分鐘PACKAGE,即不包刺身,由於我宜家都大緊肚,所以都無揀包刺身PACKAGE,閒日中午去食真係少人好多,坐落都好舒服,都唔係太多人出去拎嘢食。我睇落打邊爐配料、菜、面、甜品區同沙律區同夜晚差唔多,無咩大分別。唯一唔同既係壽司區同熱食區的分別比較大,明顯夜晚係多啲嘢選擇,不過款式都夠食到飽啦!所以今次發覺食午餐都幾唔錯!價錢唔算貴,不過都夠嘢食
之前係度分享過夜晚食既體驗,當然都好正啦!
所以我都趁有空檔即刻同老公去試試午市自助餐啦!

由於我宜家都大緊肚,所以都無揀包刺身PACKAGE,

打邊爐調味

打邊爐菜