2019-10-27 1154 瀏覽
預早個幾月訂之終於食到佢😭除左scone之外 佢既afternoon tea set($388/1,$688/2,$988 unlimited)應該係我係香港食過最好味既🤤有別於三層既英式下午茶 佢地係用個trolly將八個咸點同甜點咁分開推係客人面前俾佢地選擇😀原本係甜咸各選四樣 但朋友同我都想食多d咸點所以揀左5個咸點3個甜點咸點seafood rêves 同 terrine forest較為出色前者有kingcrab,crab jelly, cauliflower 同salmon caviar 層次感好豐富👍🏻後都係foie gras terrine 唔會過咸其他都屬中上水平👌🏻 甜點最突出係sesame 黑芝麻味好濃唔會過甜😌😌👏🏻👏🏻Caramel Apple都唔錯 但chocolate banana 相比之下就好無特別 略嫌佢太多cream 遮住唒香蕉同朱古力既味scone:要讚既係佢既叫即焗 但可惜佢唔係我中意個種好dense多d牛油既scone 佢質感偏輕 似食蛋糕 rasin scone又只得一粒raisin😅另外17:30會有個開🍾儀式 包每位一杯champagne
預早個幾月訂之終於食到佢😭

後都係foie gras terrine 唔會過咸
其他都屬中上水平👌🏻

甜點最突出係sesame 黑芝麻味好濃唔會過甜😌😌👏🏻👏🏻
Caramel Apple都唔錯

另外17:30會有個開🍾儀式 包每位一杯champagne 🥂

服務一流 侍應知道我要影相 專登放好d野食俾我影 佢仲幫我地影左無限幅港女姐😂😂
最後 佢地會邀請顧客俾feedback👍🏻
可以進步既係出餐可以快d 但無奈佢係一嫁trolly走天下 難免會慢d

總括黎講佢既下午茶☕️係誠意之作
性價比高