2022-12-07
放題控私心推介,報稱食物質素高,選擇多元化。呢晚我地去咗位於觀塘亞太中心嘅分店,食下係咪真係咁掂。 餐廳係以半自助形式點餐,門口附近有個自助取餐區,入面有飲品、甜品、湯、熟食等等,食物種類好多。另外可用手機落單,點刺身、壽司、手卷、鍋物等等。精挑細選下,點咗以下精選食物。今期餐廳推出紅燒乳鴿皇,皮脆肉滑,好入味,必食推介。仲有近期我至愛燒鱈魚干,整得好脆,好正嘅小食。壽司同卷物都非常高質,點咗海膽手卷、花之戀、軟殼蟹卷、芒果龍蝦卷、牛油果卷物等等,卷物控一定唔會失望。海鮮例如酒煮鮑魚、海虎蝦、蒜燒帆立貝、辣酒翡翠螺、燒鯖魚等等,全部都整得好味。特別係酒煮鮑魚, 鮑魚軟腍得黎爽口,必食推介。燒物亦都相當多選擇,必食燒雞翼、菠蘿、牛舌,燒得好靚,上枱熱辣辣。餐廳提供大量不同飲品,有梅酒,清酒,啤酒,汽水,茶飲。我地好健康咁揀咗餐廳自製嘅無糖冷泡茶,茶味又幾香。甜品亦有唔少種類,雪糕、豆腐花、蛋糕、泡芙等等,我哋冇乜作戰能力底下,簡簡單單每人食咗杯雪糕,好豐富嘅一餐。另外要讚下追加食物速度快,overall食材質素都好好。性價比相當高嘅一間,鍾意食放題嘅朋友值得一試。
今期餐廳推出紅燒乳鴿皇,皮脆肉滑,好入味,必食推介。
仲有近期我至愛燒鱈魚干,整得好脆,好正嘅小食。