2025-05-18 298 瀏覽
今日特登嚟試佢哋嘅tasting menu,雖然唔係新推出嘅套餐,但係都想試好耐啦🥹結果一試就愛上咗,共有十三道菜品,超級滿足!前菜就已經有三款:✔️特製宮崎和牛他他配法包✔️韓式煎餅 ✔️迷你沙律佢哋特製嘅宮崎和牛他他配法包真係好好食!牛肉已經經過調味,食落去爽嫩無比!配上口感酥脆嘅法包,非常開胃~燒肉仲有好多種部位,全部都係嚟自冠軍宮崎和牛:✔️宮崎和牛薄切牛板腱 ✔️薄切牛舌芯✔️宮崎和牛 上牛排肉 ✔️宮崎和牛 特上牛肩肉眼✔️鹿兒島豚 五花肉宮崎和牛唔使多講解,睇嗰個花紋就知道有幾高質!粉紅色澤同花紋紋路超級靚,單睇我口水就快流出嚟🤤唔使太多技巧都可以完美燒熟肉肉,幾分熟都好好食!最鍾意就係七分熟,外表已經熟透但係入面仲有啲生嘅口感,食落去軟嫩多汁,一點都唔會膩💯👍🏼✔️海老同帆立貝亦好肥美,質素都好好,超級鮮甜最後仲有黑糖珍珠雪糕,黑糖香超級濃郁,珍珠好Q彈~非常順滑
前菜就已經有三款:
✔️特製宮崎和牛他他配法包
✔️韓式煎餅 ✔️迷你沙律

燒肉仲有好多種部位,全部都係嚟自冠軍宮崎和牛:
✔️宮崎和牛薄切牛板腱 ✔️薄切牛舌芯
✔️宮崎和牛 上牛排肉 ✔️宮崎和牛 特上牛肩肉眼
✔️鹿兒島豚 五花肉

✔️海老同帆立貝亦好肥美,質素都好好,超級鮮甜

最後仲有黑糖珍珠雪糕,黑糖香超級濃郁,珍珠好Q彈~非常順滑