2023-01-17
之前行過棉登徑經過呢間牛魔總係見到好多人,難得今日終於唔駛排隊就即刻行入去!見到餐牌都有幾款既套餐,但因為入面有啲菜式唔係我地好岩我地心水既關係,最後都係決定散叫!🥩煙燻木蘋果松露和牛他他 $158一黎到就見到好大隻生雞蛋,打開蓋後黑松露味好香,撈埋雞蛋食入口啲生牛肉好柔軟,唔會好靱!🍤揚櫻花蝦豆腐 $68櫻花蝦多到潟出黎咁,而且炒到好香口,炸豆腐外皮香脆內裡軟熟,醬汁唔會太鹹或太淡,整體感覺岩岩好,好味!🥟櫻花蝦餃子 ($68)餃子口感比較煙靭,可惜我本身鍾意食脆皮,肉唔會太嚡仲食到粒粒粟米!🐮香蔥簿切牛舌(七枚) $82好好咬口,牛味好香,配埋洋蔥口味更清新🥩老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚) $198呢個真係必推!入口第一啖油香好重,之後啲牛味湧上黎!🐖全天然厚切豚肉五花腩(八枚) 配生菜及大醬 $130五花肉好厚切,配埋生菜泡菜好似去左韓國咁!🍲黑松露和牛肉碎炒飯 $108第一次食黑松露炒飯唔會覺得佢好濟,因為佢既松露味唔算好出,仲唔會蓋過石鍋飯嘅味道!
🥩煙燻木蘋果松露和牛他他 $158
🍤揚櫻花蝦豆腐 $68
🥟櫻花蝦餃子 ($68)
🐮香蔥簿切牛舌(七枚) $82
好好咬口,牛味好香,配埋洋蔥口味更清新
🥩老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚) $198
呢個真係必推!入口第一啖油香好重,之後啲牛味湧上黎!
🐖全天然厚切豚肉五花腩(八枚) 配生菜及大醬 $130
五花肉好厚切,配埋生菜泡菜好似去左韓國咁!
🍲黑松露和牛肉碎炒飯 $108