2022-06-14
應該係全香港最靚嘅火鍋店✨香江花月以懷舊做主題 成間餐廳嘅裝修/設計都充滿古典風味 好似穿越時代返咗50年代嘅舊香港咁🇭🇰場內好多打卡位 亦都好大好寬躺 坐得好舒服 啱晒約埋班姊妹嚟 一邊食一邊傾偈再一邊影相打卡😎一早聽講過呢度主打新穎又好味嘅養生美顏火鍋湯底🥘例如美顏花膠雞鍋/金箔清酒海鮮鍋等等 揀咗一輪終於揀好啦😆▫️日本牛乳玫瑰鍋雪白嘅湯底 玫瑰花瓣喺面頭飄浮 超靚🌹用咗北海道全脂牛奶 所以奶味十分香濃 滲出淡淡玫瑰嘅香氣 好好味😋同牛肉好夾▪️香江拼呢個係一個全牛拼盤 啱晒我哋兩個牛魔王🐮最正嘅係安格斯肥牛 油脂最重 入口溶化🤤手切肥牛算厚切 牛味比安格斯更濃郁👍🏻平時打邊爐好少食牛柳粒 原來效果都唔錯 質感好稔 另外仲有牛展/牛白肉/牛心頂/黑柏葉/牛脷 一次過食到咁多唔同種類 大滿足❣️見到隔籬枱點左華人塔 有牛肉/豬肉/海鮮 用巴黎鐵塔做擺盤 都好靚呀😆▫️三色餃▪️三色丸呢度有提供唔同嘅丸類同餃類 唔想諗就好似我哋咁叫三色啦😌餃👉🏻黑松露長腳蟹/芝士野菌/野生松茸丸👉🏻鹹蛋黃/黑松露/蟹子全部都好有特色 唔似坊間來來去去都係得嗰啲 而且味道好唔錯 特別係餃子🥟皮薄得嚟唔易散▫️花花
▫️日本牛乳玫瑰鍋
▪️香江拼
▫️三色餃
▪️三色丸
呢度有提供唔同嘅丸類同餃類 唔想諗就好似我哋咁叫三色啦😌
餃👉🏻黑松露長腳蟹/芝士野菌/野生松茸
丸👉🏻鹹蛋黃/黑松露/蟹子
▫️花花綠綠
打邊爐最尾唔少得要食埋菜🥬我哋呢款以蔬菜為主 另外亦都有主要係菌類嘅三菇六菌🍄
大家食之前或者之後 記得去入口隔離有間房 入面好多變色波波同兔仔 好啱影相打卡㗎📸另外最近喺荃灣廣場都開咗新分店 多個地區選擇 就更加方便大家啦♥️