2019-08-12 542 瀏覽
今日同朋友去咗新城市廣場行街,因為係假期,所以啲餐廳都好多人排隊食。於是我朋友提議去陳根記大排檔度食😋話明係大排檔,環境唔係話好好,而且都因為好多人所以都有啲嘈,但我又覺得幾有食大排檔嘅氣氛😆而家喺香港都唔多見啦😕-🥢Wasabi手撕雞呢款簡直係陳根記嘅招牌名菜!最出色係佢個Wasabi醬汁,有Wasabi味得來又唔攻鼻,而且加咗啲沙律醬配埋啲雞好好食。除咗雞之外,佢仲加咗啲火腿、海蜇、同埋蟹子,大大咁增加左成碟菜嘅口感同味道🤤🤤🤤一句講晒,黎陳根記必食!🥢馬拉盞炒通菜冇乜特別,覺得個菜好似有少少油得滯。🥢沙嗲牛肉粉絲煲冇諗過佢個汁係咁傑😅而且面頭亦都睇落好似有一層油咁😕不過個汁個味就唔錯,而且啲牛都幾滑。總括來講,除咗個招牌菜Wasabi手撕雞之外,其他小炒煲類都算正常,唔算太特別。不過如果行開呢頭又想食大排檔,都會推介陳根記😁
於是我朋友提議去陳根記大排檔度食😋
🥢Wasabi手撕雞
呢款簡直係陳根記嘅招牌名菜!
一句講晒,黎陳根記必食!

🥢馬拉盞炒通菜
冇乜特別,覺得個菜好似有少少油得滯。

🥢沙嗲牛肉粉絲煲
冇諗過佢個汁係咁傑😅而且面頭亦都睇落好似有一層油咁😕
不過個汁個味就唔錯,而且啲牛都幾滑。

不過如果行開呢頭又想食大排檔,都會推介陳根記😁