2020-10-26 76 瀏覽
朋友鐘意食辣,又係灣仔返工,呢間火鍋店係佢飯堂,今日就跟佢黎試下。地方寬躺,坐得舒服又鬆動😃 服務細心,一坐底,店員就耐心介紹點餐流程,送上圍巾防止湯汁彈到衣服。之後再送上冰糖紅棗雪耳糖水作前菜,清甜可口😍餐廳採用手機點餐,有圖片對照,直接方便。我唔太食得辣,所以選了鴛鴦麻辣鍋,一邊係小辣小麻湯,另一邊係豬骨湯。湯底唔算貴,$38一位,價錢幾合理。另外值得一提,食物可以選一份或半份,岩哂兩個人黎,怕飽又想試多幾款。打邊鍋,肥牛當然唔少得,點了半份美國安格斯優質肥牛 $119。我鐘意食海鮮,另外叫了半份鰻魚 $48,半份鮮龍躉片。海鮮質素不錯,新鮮。呢度的肉類同海鮮選材都特別,有好多其他火鍋店見唔到嘅款式,例如大刀牛肝,牛骨髓,牛心椗,鮮黃喉,秏兒魚等。除此之外,我地都點了些配菜,如四寶丸,牛肉滑。全部都可以,新鮮彈牙👍總括嚟講,用餐體驗良好,坐得舒服質素又唔錯,最鍾意係個麻辣鍋,又麻又香,但唔會太辣😉啱晒我呢啲想食又怕辣嘅人🙃