2022-08-16 516 瀏覽
相信荃灣嘅朋友仔都一定有試過 系荃新有3間分店既雞煲🍲都真系名不虛傳👍🏻平時食開都係嗌普通嘅雞煲 今日就試吓佢嘅牛雜雞煲🍲我哋嗌既系小辣 牛雜入面 我最中意既都系金錢肚🐮其他我就吾太好 另外再嗌左2個小食🤤分別系招牌小炒王同蜆介鯪魚球 佢哋既小炒王都好足料 有好多吾同既配菜 我最中意既就系腰果🫢所以每次去呢度都系必嗌 炸鯪魚球外皮夠香口 又吾會好油 味道都吾錯👍🏻食雞煲🍲最重要真系個汁‼️撈多幾碗飯都仲得🤤之後打邊爐我哋仲嗌咗手切肥牛🐮白膳片🐟花枝片🦑響鈴 鵪鶉蛋🥚枝竹同九菜餃🥟鵪鶉蛋🥚我哋比較早就擺落去炆🫢一口咬落去流沙嘅蛋黃真系好正😋不過膽固醇比較高所以都唔敢食太多 九菜餃🥟皮都夠薄 真系食多幾次都吾會厭🫢另外嗌左2杯野飲 青檸水🍋同野山葡萄籽🍇味道就無乜特別 不過不失

另外嗌左2杯野飲 青檸水🍋同野山葡萄籽🍇
味道就無乜特別 不過不失