2015-07-17
黎過和民最少十次,次次揾唔同既朋友陪我黎,都係因為食一樣ya:和民沙律!從來都係叫全份,今日首次叫半份,份量都唔細!沙律菜同樣新鮮爽脆,材料有我唔食既西蘭花,永遠例牌揾友人幫拖食!其他材料雞扒嫩滑,每次我唔介意連皮食,蝦都ok,唔係彈牙亦唔“梅“,加賣個精華吞拿魚醬加蟹子,就係精彩部分喇,加賣原本酸酸地既沙律醬,真係絕!只係呢個沙律,就係我每次黎既全部所有理由喇朋友竟叫左職員燒好先上台,真奇怪,人地最鐘意就係燒嫁嘛!哈,好唔貼心的一個人!豬肉每舊都幾厚身,食一半都好肥膩,食到成口油,唔係我杯茶炸雞軟骨都幾多下,唧賣檸檬汁無咁干,因為炸得都幾干下,不過不失旦好滑又多汁,雞扒都好滑,但同皮就有啲分離,美中不足!整體都唔錯,調味足夠三文魚好醒位,薄薄的加上檸汁好開胃,我鐘意,係咁食唔停,三文都ok新鮮芝士年糕好痴牙,芝士唔夠多同濃,可以再好啲既,年糕凍左就無咁好食,而且好難起碟呀,剷死我同朋友炒面好中式,唔特別,食唔曬,面頭既海鮮同獻汁好普通,好似去左中華料理店咁,個面又干,一定唔會再叫,中晒伏凱撒沙律第二次叫喇,知不及和民沙律好食,欣慰沙律菜都新鮮,煙肉唔會好干,個汁都正常,因為呢個係跟餐
凱撒沙律第二次叫喇,知不及和民沙律好食,欣慰沙律菜都新鮮,煙肉唔會好干,個汁都正常,因為呢個係跟餐,所以先又點
朋友的柚子蜜無試,我古怪的第一次去日式餐廳點奶茶,因為痴起條筋,忽然好想飲嘛但有驚喜喎,茶奶糖混得剛好,唔會太淡或太濃,係我想要的味道