餐廳: The Flame Bar & Restaurant
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-05-28 1415 瀏覽
今日難得放假約埋一班同事過來聚餐食飯,可能係假期前夕 入到去已經冇乜位。入到去坐低,待應就介紹生蠔半打有8折,因爸爸同細佬都中意食,所以就叫了一打,可能叫得比較多,生蠔等了15分鐘先有得食,,值得等得,來到沒有幾分鐘,連平時少食生蠔的我都食了3個,見到真係好肥美好新鮮。仲有值得推薦就是串燒拼盤,菠蘿好甜好爽口,五花肉都好野味。自己又是食肉獸,問下待應有什麼推薦,話個斧頭扒係招牌之一,多人分享可以試下,不過話要製作時間要半個鐘到45分鐘,所以到就決定叫這個。簡單來講,真係誇張,甘大個仔未食過甘大件扒。份量真係夠,後悔叫多了個肉眼,其實食一個斧頭扒都好足夠足料了。好戲在後頭,因細佬生日,問下待應可唔可以最後甜品寫字,幫我地安排得好好。叫了個焦糖燉蛋,和心太軟。呢兩個甜品雖然份量吾大,但食完個扒已經好飽,最主要有驚喜。今晚在這慶祝真的開心,值得推薦的一間餐廳,就可能當晚比較多人,野食來得比較慢,其他都好好。

仲有值得推薦就是串燒拼盤,菠蘿好甜好爽口,五花肉都好野味。

黑松露野菌忌廉湯
2023-05-25
生日
黑松露野菌忌廉湯
  • 斧頭扒,焦糖燉蛋,生蠔