2019-09-30
係香港cafe到處都有,亦好受香港人嘅歡迎,然而,當你食得多時,難免會想轉一轉口味。今日我就同朋友尼左依間廣受好評嘅瘋狂小面,主打重慶小面嘅樓上舖試一試了。步入店內,時間7:30pm,已經坐滿3/4人了,看來味道一定很不錯吧!🙊🙊🙊原諒我沒有影餐牌,皆因坐位有點兒逼夾,原本想轉位去卡位的,可惜店員說卡位只for食砵砵雞的客人,今日沒有準備好挑戰重慶辣串,所以唯有乖乖坐回只可轉身的位置吧。第一碗是大肉排配紅湯,重慶小面。由於我叫左小麻小辣,所以食落吾會有令人覺得難受嘅辣味,反而小麻令我有小小辛口嘅感受,都吾錯。肉排係以咸味為主,食得出冇落啲鬆肉粉,所以豬肉嘅質感仲係度🤗朋友驚食太辣,於是叫左碗白湯配豬肚,重慶小面。味道湯底濃厚,不會因為沒有辣味而有停下來的感受,係令人食完一啖會想繼續食嘅味道。豬肚爽軟適中,好味道。另外仲有配菜2碟:泡椒白雲鳳爪,夫妻肺片,前者辣到我hihi,後者食落冇咩特別。仲有碗重慶特色糖水,冰粉,食落似寒天加啫喱咁,仲有芝麻同葡萄乾做配料,幾特別下試埋個鐘水餃,好好味,蒜泥加酸甜味嘅豉油汁,令個胃口大增
第一碗是大肉排配紅湯,重慶小面。
豬肚爽軟適中,好味道。
試埋個鐘水餃,好好味,蒜泥加酸甜味嘅豉油汁,令個胃口大增