2021-05-12 907 瀏覽
之前經過餐廳門口,已經比佢條綠蔭長走廊吸引住,今日行開LCX試下walk in有冇位。職員幫我地打電話問下reserved 的客人會唔會cancel, 仲好好彩有window seat 比我地😍Lunch set menu包左前菜、飯、漬物、麵豉湯和甜品。先食前菜梅酒蕃茄啫喱,清甜可口,淡淡的梅酒香激發起味蕾。菠菜沙律和茶碗蒸不過不失😋來到壽喜燒店,當然要食壽喜燒啦⋯⋯今日和牛選自宮崎縣A5級肩胛部位,油花好靚,份量有約100g。影完相店員會拎返入去煮,而唔係你面前煮,風味大減😅店員知道我地share食,分兩碗上枱。除左和牛,仲有粉絲、大蔥,伴以蛋汁,入口順滑😋另外叫左A5和牛扒,燒得外脆內軟,保持肉汁,都唔錯🥰順帶一提,跟餐的麵豉湯都好好飲,相對較為清淡,唔會好似出面果d太咸甜品有酸酸甜甜的柚子雪糕,中和一下和牛的油膩感👍🏻💟💗份量略嫌太少😌總結來講,餐廳的環境滿分💯對住無敵海景進食一定冇得輸。不過個人來講始終鍾情於小店,有師傅在你面前煮壽喜燒,有交流。

先食前菜梅酒蕃茄啫喱,清甜可口,淡淡的梅酒香激發起味蕾。
菠菜沙律和茶碗蒸不過不失😋
來到壽喜燒店,當然要食壽喜燒啦⋯⋯

2021-04-21
午餐