2021-02-06 202 瀏覽
Megabox周圍都好多人,唯獨呢間無咩人,所以就入去試下啦。佢嘅價錢唔算貴,所以都想像到味道大概如何,食品質素普通,都叫對得住價錢嘅。我地叫左兩個下午茶餐。極上牛肉讚岐烏冬(熊本黑蒜豚骨湯)($69)得兩片好生嘅牛肉,不過浸耐d都有熟。有半隻流心蛋,的確做到流心效果。其他配料同湯嘅味道都係一般。讚岐烏冬好食,硬度適中,唔會煮得太淋。豚骨讚岐烏冬(芝士番茄豚骨湯)($64)麵嘅配料都係一般,不過不失,豬軟骨味道尚可,特別想講下佢個湯。本身飲完上面個熊本黑蒜豚骨湯覺得普通,飲完呢個芝士番茄豚骨湯覺得上面個熊本黑蒜豚骨湯都唔錯,番茄湯配芝士唔係好夾仲有佢嘅芝士係一堆芝士醬,撈落湯奇奇怪怪咁。加州卷呢d下午茶餐都會配2件加州卷,加州卷都係普普通通,勝在開胃一流。火灸三文魚壽司($16)凡惠顧下午茶餐都可以以優惠價加配小食。三文魚都燒得幾香,份量適中,幾好食。吉列炸生蠔($18)咁第二款小食就叫左吉列炸生蠔,唔好睇佢大大舊咁,其實入面嘅生蠔好細隻。不過都還可以,炸得都ok,出面個炸個皮都唔會太粉。海膽($168)見佢個海膽咁啱半價,所以叫黎試下,無咩鮮甜味,但係唔會臭,味道尚可。佢比埋飯同埋紫

極上牛肉讚岐烏冬(熊本黑蒜豚骨湯)($69)
極上牛肉讚岐烏冬

豚骨讚岐烏冬(芝士番茄豚骨湯)($64)
豚骨讚岐烏冬

仲有佢嘅芝士係一堆芝士醬,撈落湯奇奇怪怪咁。

加州卷

火灸三文魚壽司($16)
火灸三文魚壽司

吉列炸生蠔($18)
吉列炸生蠔

。不過都還可以,炸得都ok,出面個炸個皮都唔會太粉。

海膽($168)
海膽

見佢個海膽咁啱半價,所以叫黎試下,無咩鮮甜味,
但係唔會臭,味道尚可。佢比埋飯同埋紫菜黎送海膽,都唔錯。

呢度要自己寫單然後交比職員,佢嘅餐附送飲品,落單嘅時候直接寫“凍奶茶”就可以。題外話,我寫凍檸茶但係佢比左凍奶茶。
希望佢哋落單可以再仔細啲。
2021-01-24
極上牛肉讚岐烏冬