2015-05-18 1208 瀏覽
是晚放題之夜係openrice做定資料搜集,見八幡屋係兆萬裏面既評價較高,而且價錢都適中,所以就決定呢間!無book位係出面等左陣就入得,5:30-7:30$158+1第一時間當然係叫刺身啦!!三文魚都算肥,同其他放題差唔多,蝦有有頭甜蝦同虎蝦,隔離個碗甜酸汁就係for點虎蝦食既,但碗汁好淡,好似溝左水咁,點番豉油仲好食,其他刺身都算新鮮火焰三文魚壽司:有少少油香,但無特別所以無再order鰻魚壽司:無特別三文魚壽司:係就係幾肥,但就無咩三文魚味估唔到有海膽食👏都唔錯其他卷呀壽司呀仍然係一舊起兩舊止,無再order食食下送左兩塊鵝肝多士,其實都唔錯,送既唔要求咁多第一round味道唔錯,但唔夠熱,而且好似擺左陣,入面d汁凝固左,嗌第二round睇下會唔會好d,但仍然係唔夠熱,而且仲腥過頭先,所以無再叫串燒不過不失左上:雞軟骨,啱啱炸起,好食👍右上:牛舌大根煮,食落口一pat野而且無咩味😓左下:韓式煮牛舌:凍食,用左日式螺肉既汁黎撈,唔錯右下:温泉蛋隻蛋黃熟左so sad炸物都係普通通通,但炸蠔好腥,而且粉槳好厚,有個殼咁,差!串燒牛舌超推介!好香油香,爽口,正👍終於有番個會喪order
是晚放題之夜

火焰三文魚壽司:有少少油香,但無特別所以無再order
鰻魚壽司:無特別

三文魚壽司:係就係幾肥,但就無咩三文魚味
估唔到有海膽食👏都唔錯
其他卷呀壽司呀仍然係一舊起兩舊止,無再order

食食下送左兩塊鵝肝多士,其實都唔錯,送既唔要求咁多

串燒不過不失

左上:雞軟骨,啱啱炸起,好食👍
右上:牛舌大根煮,食落口一pat野而且無咩味😓
左下:韓式煮牛舌:凍食,用左日式螺肉既汁黎撈,唔錯
右下:温泉蛋隻蛋黃熟左so sad

炸物都係普通通通,但炸蠔好腥,而且粉槳好厚,有個殼咁,差!

串燒牛舌超推介!好香油香,爽口,正👍終於有番個會喪order既👏

蕃茄三文魚鍋,湯底好怪,又唔係蕃茄湯味,唔識形容

雪米滋有荔枝同綠茶味

左起,泡芺唔凍之餘入面仲要係朱古力漿,唔係cream😓焦糖菠蘿好食好甜,仲有層燒脆左既焦糖係面
炸朱古力香蕉好大陣油溢味😓富士蘋果一口大福好甜,d蘋果味好假,好似食緊橡皮糖既味...仲有芒果布甸係用坊間最難食個隻布甸粉

覺得無食評講到咁好食,質素接近中下...雖然價錢俾某d有質素既放題係便少少,但真係好麻麻...野食係即叫即整,但某d野食都幾慢,例如我地食左1hr左右就叫左個日式牛肉鍋,但竟然係我地埋左單臨走前5分鐘先突然出現
食緊第3round黎番第1round既野
同埋我地last order再叫左個焦糖菠蘿,但侍應竟然整跌左落地下,但個陣我地就走la無得再叫,而且焦糖菠蘿係要等幾耐既,所以真係好麻麻,應該無下次