1K
2010-11-02 13 瀏覽
本身想去蓮香樓, 但因為無得訂位關係, 轉咗去分店蓮香居, 論環境氣氛, 分店當然無得比, 但論服務我就覺得分店好好多, 可能人流較少o既關係啦…點都好, 晚飯始終差d 鑊氣, 只係飲茶點心較有風味, 試過就算龍躉 2 味 $188 ~碧綠炒球 ~ 魚大大件厚身, 魚味濃郁, 雖然用咗我唔鍾意食o既西芹去炒, 但都無覆蓋魚o既鮮味, 唯一缺點係魚有少少鞋身清蒸魚腩 ~ 魚好滑好鮮, 相比炒好味好多, 落咗少少果皮絲去蒸, 果皮好香兼更加帶出魚鮮味, 而豆卜就一般, 好似吸收唔到魚o既精華北菇鵝掌 ~ 鵝掌好大隻但不夠入味, 北菇淋但不夠入味, 而墊底o既白菜仔則炒得比較生白飯x2紅荳沙 ~ 激讚, 雖然係送o既, 但味道同甜度都恰到好處, 煲得好入味唔太甜, 豆唔硬, 果皮香, 仲好味過出面o既甜品鋪添3人共消費 : $280

龍躉 2 味 $188 ~
碧綠炒球

清蒸魚腩