2018-11-04 97 瀏覽
一個人食咩好 一人前丼飯係個唔錯嘅選擇有飯,有湯,有前菜 重要好食,又好睇晚市丼飯有三種選擇 分別係和王牛漢堡丼$158, 豚三味丼$128, 三文魚南蛮丼$88作為牛魔王嘅我 梗係揀 和王牛漢堡丼啦每款當飯都會附送湯物及漬物超級精美嘅造型 擺位經過悉心安排 就是喜歡日本菜的精緻第一個吸睛位係個雞蛋黃 又圓又大嘅蛋黃顏色鮮艷亮麗 好想拮穿佢呀中間係和王牛漢堡 又厚又圓嘅一塊肉 未食已經聞到香噴噴底層嘅飯加咗自家製嘅紅酒醬 所以飯粒都變成迷人嘅粉紅色 靚到唔捨得食吉穿過蛋黃嗰一刻 內心非常澎湃 金黃色嘅蛋漿一直往下流 色香味俱全 拌飯吃簡直一流粒粒珍珠米都黏有蛋漿 充滿蛋黃嘅香味 口感煙韌有飯香 漢堡嘅油脂都被米飯所吸收 帶有陣陣牛香味厚厚嘅漢堡非常有質感 外層煎至金黃香脆 中間肉汁豐富 牛味非常濃 有油脂香味 但係一啲都唔油膩附送麵豉湯一碗 熱騰騰嘅麵豉湯 味道唔太鹹 是我喜歡的口味入面放咗大量蔬菜 增添一份健康及清新感覺 配料包括紅蘿蔔 白蘿蔔 及牛蒡餐廳樓底好高 完全冇焗促感 加上柔和嘅色調 比到我一種好寧靜 好放鬆嘅感覺餐廳設有雪櫃擺放著一些日本時令嘅水果 仲有open kitc
一個人食咩好 一人前丼飯係個唔錯嘅選擇
有飯,有湯,有前菜 重要好食,又好睇

作為牛魔王嘅我 梗係揀 和王牛漢堡丼啦

每款當飯都會附送湯物及漬物

超級精美嘅造型 擺位經過悉心安排 就是喜歡日本菜的精緻

中間係和王牛漢堡 又厚又圓嘅一塊肉 未食已經聞到香噴噴

附送麵豉湯一碗 熱騰騰嘅麵豉湯 味道唔太鹹 是我喜歡的口味

餐廳設有雪櫃擺放著一些日本時令嘅水果 仲有open kitchen 可以睇住廚師炮製賣相精緻嘅美食

本人食完丼飯定食之後 肚子再沒有空間了 下次一定有機會再嚟試下呢度嘅甜食 見到每枱客人都食pancake 吃得津津有味