2011-04-23 30 瀏覽
今天的選店交义點: 太古城的Ruby Tuesday VS 康山廣場的Outback。 結果一來為了方便睇Lego展覧, 二來都有數年無食過呢間Ruby Tuesday, 所以失望旅程就是由這刻開始店內環境無乜改變過, 依然是昏昏沉沉只得枱頭上那一盞大吊燈。 職員已經可以全程用廣東話溝通, 除了帶位的那位菲律賓籍女士。午餐的沙律已不再是出去salad bar任選一次, 而且飲品refill現在是要加錢才肯我一向對美式餐廳的凍咖啡凍奶茶不敢恭維, 還是飲汽水最妥當 今次那杯凍咖啡簡單來說是一杯有咖啡顏色、味道及氣味的水。可惜的是今次連杯可樂也恰我, 一杯多梳打水少可樂糖漿的顏色水午餐先來碗湯頂頂肚, 那是忌廉蘆筍湯, creamy質地。 餐包是一個小小的黑糖包(無Outback咁好味)及一片小小的法包, 鮮奶油來塗麵包, 無鹹味而且質地膩膩的, 有點像湯面上放涼了的油膏。Classic BBQ Ribs (1/3 rack) $102......唔知係唔係烚完先焗? 因為唔洗用力已經可以用刀义來扯開條骨至骨肉分離, BBQ sauce太濃所以食唔到排骨本身的味道, 重有d

我一向對美式餐廳的凍咖啡凍奶茶不敢恭維, 還是飲汽水最妥當
今次那杯凍咖啡簡單來說是一杯有咖啡顏色、味道及氣味的水。
Classic BBQ Ribs (1/3 rack) $102......唔知係唔係烚完先焗? 因為唔洗用力已經可以用刀义來扯開條骨至骨肉分離, BBQ sauce太濃所以食唔到排骨本身的味道, 重有d骨好似煲完湯的湯骨渣般可以輕易地咬碎......唔好話俾我知正價成$200全條/半條都係咁嘅質數
7oz SIRLOIN steak $118....好後悔無叫這份, 肉味重而且血味也鮮(我叫3成熟), 侍應話下次要試主餐牌, 因為牛扒係靚d好味d(而且價錢貴好多添

二百多元超唔抵食嘅午餐
2011-04-19