想不到大埔超級城藏著這家超有feel 的cafe!cafe以木色為主調,門口的藍色沙發位看上來十分舒適,好多打卡位!而今次有幸坐到餐廳的窗口位,最有秋天、日式感覺的corner位!🌸紅酒牛肉粒蛋包飯$98一見到menu張相已經被吸引!賣相好豐富好靚,雞蛋嫩滑震騰騰,有店員會幫忙切開雞蛋,不得不說牛肉粒數量頗多,略帶酒香!🌸日式布甸🍮除了是打卡必叫之外(好襯個環境),味道好好!一口一啖蛋香味,配上糖漿的甜香,真是一個簡單、美味、不敗的甜品。🌸青醬芫荽蝦意粉$82芫荽迷必點!青醬味道濃郁,帶點芫荽味,入口不像其他西式意粉一樣油膩,反而帶點清新感,加上蝦隻以及蕃紅花之後,賣相精緻,頗出色!🌸炸北海道大蝦配四元豚豬扒$145炸粉絲毫不厚,大蝦經過油炸之後,肉質仍然爽口,難得!炸豬扒分量不少,店家10分慷慨,外脆內軟!🌸雲朵沙冰沒有想到,雲朵沙冰居然是夢幻紫色,問了店員,原來是香堤口味,仲有啲益力多嘅味!飲到停唔到口
想不到大埔超級城藏著這家超有feel 的cafe!

🌸紅酒牛肉粒蛋包飯$98

🌸日式布甸🍮