2022-08-16
呢間餐廳開左幾個月 每次經過都比佢入面棵樹吸引🌳今次終於黎試下喇😙1. 鰻魚蛋包飯 $115上桌後店員會問我地洗唔洗影張相先😂然後熟練地將蛋切開一半 再淋上咖喱汁🍛~好治癒既感覺🐣🐟雞蛋食落好滑 咖喱亦都好惹味🤪有四舊鰻魚 亦都燒得好香😌2. 牛肝菌汁忌廉意粉 $92🍝意粉非常之creamy 就算我地打卡左十幾分鐘 d醬都唔會漿埋一舊😆 意粉硬度適中💕pass!3. 南蠻炸雞 $88🐥呢個都有成6舊炸雞 好大舊仲要冇骨😉食落甜甜酸酸好開胃 感覺有少少韓式風味😆4. 草莓法式厚多士 $68🍓🫐🍞呢個必定要encore 📣 原本以為個厚多士會係好硬咬唔開果種質地 點知原來係外脆內軟🤪 係西多士質感但完全唔係油炸🤪超豐富既新鮮berries 🍓 食水果都值回票價!5. 蜜糖菠蘿忌廉三文治 $56呢個夏日限定☀️🍍之前都恨左食水果三文治好耐🤭 菠蘿夠晒甜 忌廉又夠輕身 食落軟綿綿 好似蛋糕咁🤤 6. 雲朵沙冰 $52真係見到舊☁️係個杯入面💕 個base飲落似係提子味~飲落唔係好甜 唔需要叫少甜已經剛剛好🤭 透心涼!7. 巨峯提子梳打 $42🍇🥤呢個撈勻底既提子汁會更好飲 😋never goes
呢間餐廳開左幾個月 每次經過都比佢入面棵樹吸引🌳
今次終於黎試下喇😙
1. 鰻魚蛋包飯 $115
雞蛋食落好滑 咖喱亦都好惹味🤪有四舊鰻魚 亦都燒得好香😌
2. 牛肝菌汁忌廉意粉 $92
意粉硬度適中💕pass!
3. 南蠻炸雞 $88
4. 草莓法式厚多士 $68
係西多士質感但完全唔係油炸🤪
超豐富既新鮮berries 🍓 食水果都值回票價!
5. 蜜糖菠蘿忌廉三文治 $56
6. 雲朵沙冰 $52
真係見到舊☁️係個杯入面💕 個base飲落似係提子味~
飲落唔係好甜 唔需要叫少甜已經剛剛好🤭 透心涼!
7. 巨峯提子梳打 $42
🍇🥤呢個撈勻底既提子汁會更好飲 😋never goes wrong with sparkling water 💦