2021-12-06
最近不停好想食東南亞食物,同埋上次冇食到嘅春卷諗左 n 日,所以今日 target 就係春卷!今次揀左間越式小店,位唔係好多,都要排一排先入到去,入到佢燈光舒服柔和,裝飾品非常有特色又colourful,而且樓底超高,所以雖然係小店,但好夠空間感飲品黎先,柑桔蜜,本身以為係韓國玻璃樽果隻,點知唔係,係媽咪牌屋企浸果隻咸柑桔味,出奇地好飲喔~野食黎啦,e碗叫做“牛來了”,生牛肉 + 牛腩 + 牛筋 + 牛展 + 牛丸湯河,好少餐廳嘅湯牛河可以咁齊,完全唔洗揀同諗,咩都食到,close up影左粒牛筋丸,真係有一粒粒牛筋嫁~招牌撈檬,有豬扒 + 豬頸肉 + 牛肉,材料好豐富,撈檬汁正常發揮,冇咩特別,值得講係佢好大碗,食得多嘅男士都夠今晚(我心目中嘅)主角,手工春卷,鮮炸嫁!雖然唔係網紋果種,但係一樣咁脆,食完開心曬我食完要起身果陣,先發現到個機關掛袋。。。豬左添
我食完要起身果陣,先發現到個機關掛袋。。。豬左添