瀛豐放題料理專門店

2023-10-16 49 瀏覽
過中秋,梗係要食好啲,一早已經Book 定位食放題。去到餐廳,見到有季節限定 - 大閘蟹,即刻upgrade 任食大閘蟹 ($499 / 2hrs),仲包埋生蠔同埋海膽帶子。- 大閘蟹大閘蟹係即叫即蒸,所以要預番少少時間,可以坐低,即落一轉,之後再落多轉。隻隻都爆晒膏,味道甘香,蟹味好濃郁。食一轉,已經開始回本。- 生蠔放題有生蠔,真係好少見,必食。生蠔Size 正常,肉質結實,濃郁鮮甜,同平時酒店Buffet 有得比,仲要唔使排隊。- 豪華刺身拼盤刺身種類好多,超級大盤,有珍寶赤蝦,帶子,吞拿魚,白玉貝,赤貝,角螺等。。。全部都好新鮮,三文魚腩好肥美, 個人覺得貝類最好食,爽口彈牙。- 壽司細細件,而且種類多,質素高,可以樣樣都試下,唔驚冇位食其他野。- 天婦羅,炸物,燒物樣樣都好吸引,感覺上燒物最好食。泰式燒元貝,燒蝦,芝麻雞翼都係大推薦。- 泰式料理熱食仲有泰式料理,炒蜆,豬手,炸蛋都有,泰式風味十足。甜品櫃有西式,泰式甜品,仲有雪糕,超滿足!係瀛豐食放題,可以一次滿足所有願望,可以食到大閘蟹,又食到日本野,而且質素極高,一定要食多幾次。
過中秋,梗係要食好啲,一早已經Book 定位食放題
去到餐廳,見到有季節限定 - 大閘蟹
- 大閘蟹
隻隻都爆晒膏,味道甘香,蟹味好濃郁。食一轉,已經開始回本。
- 生蠔
放題有生蠔,真係好少見,必食。

- 豪華刺身拼盤
- 壽司
- 天婦羅,炸物,燒物
樣樣都好吸引,感覺上燒物最好食。
泰式燒元貝,燒蝦,芝麻雞翼都係大推薦。
- 泰式料理
熱食仲有泰式料理,炒蜆,豬手,炸蛋都有,泰式風味十足。
甜品櫃有西式,泰式甜品,仲有雪糕,超滿足!