2016-10-03 407 瀏覽
同朋友去咗旺角食放題,周圍搵食肆,見到八幡屋口碑都唔錯所以就想去一試。位置寬敞,枱面都相當乾淨。因為嗰陣時唔係好多人我哋仲可以安排卡位近窗,望到出面嘅街景。我哋加左$50去咗食一個升級嘅菜式。首先,我哋叫左一輪又一輪嘅刺身。厚切三文魚刺身食起嚟口感香滑而且有鮮味。甜蝦肉質爽甜,普遍都相當新鮮。鮑片口感彈牙,味道清甜。而且鯛魚肉質實淨新鮮,係我嘅至愛。因為同行友人好喜愛食蝦,所以我哋嘅升級食物就叫左好多嘅赤蝦。我哋總共叫咗20隻,上枱嘅時候真係嚇左我地一跳。我哋好似食咗人哋全家咁。每一隻蝦分量十足,而且口感彈牙,感覺十分新鮮,就連我唔原本唔太鍾意食蝦,都忍唔住口食咗幾隻。跟住,我哋仲叫咗唔少嘅手握壽司。火炙三文魚同和牛壽司係我哋共同嘅強力推薦,味道新奇而且好好味。另外,花之戀壽司三文魚份量都尚算充足,味道尚算不錯。然後,我哋仲叫咗唔少嘅燒物去一齊食。值得一講嘅係燒牛脷,味道惹味,而且口感彈牙,令人不禁食完一串又一串,搞到我一共食咗十幾串。另外,其他天婦羅燒雞翼都係水準之作值得一試。總體而言,八幡屋日本料理食材選擇多,而且味道不錯,價錢亦尚可接受。所以長時間都會有好多人去食,所以夜市嘅時間

總體而言,八幡屋日本料理食材選擇多,而且味道不錯,價錢亦尚可接受。所以長時間都會有好多人去食,所以夜市嘅時間如果去食,
記得要打電話去訂咗位啊!
2016-09-23