Sky726

2015-10-19 1122 瀏覽
前一日打風又落雨,所以人全留係屋企唔出街。過了一天,天氣好轉了一點,於是急不及待相約朋友去街同食嘢。同朋友相約在旺角聚會,就馬上想起呢間餐廳,於是就一齊黎了。我地叫咗兩份set lunch,侍應生首先送上餐包同餐湯。今日既餐湯係周打蜆湯(加$15),里面有各種海鮮,飲落好鮮甜,加埋面包(香草同墨魚汁味)一齊食,好滿足。跟住就係主菜,我地兩份都叫咗燒牛肉華多夫沙律(set lunch $78),燒牛肉肉質好淋,完全冇渣,超正 ,配上新鮮沙律菜,好fresh吖,再配以脆脆原粒既合桃,合桃份量都幾多,同沙律一齊食好夾,有畫點睛既感覺。餐茶叫咗凍檸茶,味道可以。最後特別值得一讚既係侍應生係全程都能保持笑容,無論點菜,上菜,收碟都好快手,能保持水準。
周打蜆湯及餐包
燒牛肉華多夫沙律