記得好耐之前同「甜品達人」一齊來過旺角既HeSheEat, 在此區實在搵唔到其他代替, 皆因以味道來講, 確實是水準之上, 但事隔都有一段時間, 老銅的新店也拜訪過, 咸點也試過了, 係時候要番來呢到食到當年既味道, 當晚由朋友提議早點去食, 因知過了晚飯時間, 人潮是十分之多, 九成要排隊等, 早在8點前已經就座旺角店分別有上下層, 店員帶我們上到二樓, 沿樓梯上去, 佈置簡約有特式, 燈光柔和, 感覺像cafe小店似的由於我地未食晚飯, 所以把心一橫, 叫D飽肚一點既甜點當晚餐, 一餐當二餐計, 既便宜又方便0麻~先order了一杯青瓜latte, 說真的, 是對青瓜crossover latte起了興趣, 更想像呢杯coffee會唔會係青BB咁, 結果是普通啡色上檯的, 但latte上的coffee art某程度是加了點印象分, 然而細味品嘗下, 是淡淡的青瓜味, latte味仍然是主導喔, 算是不錯的新嘗試之後就到今晚既主角, 首先係透明杯的柚子香橙凍, 味道屬清新, 淡淡柚子味配以香橙果肉, 旁邊有blueberry果醬同餅碎, 將口感再昇華了, 雪糕反而普普通通接著, 是草
接著, 是草莓厚焗鬆餅, 今次係我第一次食佢地既鬆餅, 賣相相當不俗, 有草莓, 草莓味雪糕, 同蜜糖醬, 當切開後都真係幾厚, 但吃下去, 蛋味是有的, 可惜鬆軟度似乎唔夠

如果能令佢再soft一點, 就更加好呢!!!

最後上檯的綠茶waffle, 是第二次食, 可惜比上次退步了, 一來做唔到外脆內軟, 二來窩夫餡料唔平均, 切開後明顯見到...........加上綠茶回甘的味道欠奉, 話不定是人多失手所致, 是自己味蕾退化還是.......新店表現比起旺角更穩定, 我深信「不進則退」的定律, 要令食客回頭, 味道還是最重要吧!
Greentea waffle