2024-01-31
呢排凍到咩咁 燒肉周圍都大排長龍呢間係旺角創興既燒肉好方便 仲cp 值勁高試過好多間燒肉 起碼去到5、6百蚊先有和牛級數既牛食😍但今次食呢個最頂級既 任食澳洲M5和牛套餐🥩🥩只係$418 就有幾十款靚牛食 完全值回票價👍套餐先每人送兩件牛舌芯 彈牙厚身 同平時食既牛舌好唔同🐂特別推介澳洲M5和牛、安格斯牛小排、美國SRF 極黑牛、安格斯牛板腱🤩雪花分明 一睇就知超級靚牛 全部好紅好新鮮牛味好香texture 唔會好硬又唔會好油 口感軟嫩👅佢地既豬都非常出色 🐖厚切雪花肉、西班牙豬五花 都係入口即溶 一食就爆汁但又唔會覺得好肥配埋佢地既獨特醬汁黃金醬(用蔬菜汁同肉汁調配) 幾夾海鮮方面仲有 燒鹽蒜生蠔、原隻大虎蝦、牛油帆立貝、醬燒魷魚等等 🦪🦐全部好大隻 非常新鮮同滑身燒完都唔會縮到乾哂水好柴味道都調得好惹味😛另外仲有燒麻薯 點煉奶食 外脆甜內軟好正櫻花蝦乾寬麵 好多蝦乾!個汁較得好好 咸香得黎好惹味 食左第一啖就停唔到🙈仲有燒粟米、菠蘿等多款蔬菜🌽甜品方面有得㨂Haagen Dazs雪糕或者 花生仙草芋圓我㨂左芋圓 個仙草好超滑超大 芋圓煙靭好有咬口 唔會有粉感 配料都好足係
呢排凍到咩咁 燒肉周圍都大排長龍
雪花分明 一睇就知超級靚牛 全部好紅好新鮮
牛味好香
texture 唔會好硬又唔會好油 口感軟嫩👅
佢地既豬都非常出色 🐖
厚切雪花肉、西班牙豬五花 都係入口即溶 一食就爆汁
但又唔會覺得好肥
配埋佢地既獨特醬汁黃金醬(用蔬菜汁同肉汁調配) 幾夾
全部好大隻 非常新鮮同滑身
燒完都唔會縮到乾哂水好柴
味道都調得好惹味😛
另外仲有燒麻薯 點煉奶食 外脆甜內軟好正
仲有燒粟米、菠蘿等多款蔬菜🌽
甜品方面有得㨂Haagen Dazs雪糕或者 花生仙草芋圓
係jj so far 食過咁多間燒肉同打邊爐店 最好食既一間 👍👍
而家like 同follow 店家既FB 同iG 仲送海鹽奶蓋奶茶😍
overall 黎講 性價比真係幾高
會同朋友再去食~