2023-02-28
這間食完一次馬上book第二次,對於港式小炒情有獨鍾,很矛盾最怕大排檔濕漉漉的地下和悶熱的環境。有朋自願方來,特別選了有香港特色的餐廳,《女人街食飯有限公司》猶如置身舊香港懷舊大排檔。要讚裝修入營入格,霓虹燈招牌,古舊式鐵閘,不鏽鋼茶壺及摺櫈都足本還原,唯一缺點係餐廳都幾繁忙,要預早少少預約或者提早等位屋村三鮮 $88坦白講我覺得仲好食過旺角好多人排隊嗰間小食店,生腸、墨魚、雞腎都好新鮮爽口,蘸上黃芥辣及甜醬很惹味,送啤酒一流金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇($58)蒜蓉粉絲蒸蟶子皇超大隻,而且火候拿捏得很好,新鮮彈牙,最精華當然是吸滿汁的蒜香的粉絲,一人最少2隻先夠🤣魚香茄子煲($98)去食大排檔首選的下飯煲仔菜,一上枱渣渣聲熱騰騰,好有風味勁多汁撈飯,再配上招牌香噴噴油飯勁夾,雖然卡路里爆燈,太好吃食咗先講—————————————————女人街食飯公司 (旺角)旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foo
屋村三鮮 $88
金鴛鴦蒜粉絲蒸蟶子皇($58)
魚香茄子煲($98)
—————————————————
女人街食飯公司 (旺角)
旺角通菜街1A-1L威達商業大廈1樓B室
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography# #foodgasm #旺角美食#紀念日 #hkinfluencer #食好西 #香港美食 #hkigers #美食日記 #香港探店
___
🥇Follow @eathkgirls