2013-09-02 25 瀏覽
好日都唔落旺角, 今次居然比我發現到響白布街開左間新野,個名好古怪, 叫做奶奶雞。完全係估唔到佢食D咩, 望一望MEUN, 原來係韓式安東雞。其實我出街通常食日本野多, 但D FD又好似好想試咁, 見佢價錢都唔係貴, 咁就試下啦。我地一行5人,7點去到,都已經無咩位, 好彩有BOOKING NO SHOW先有位比我地炸, LUCKY~入到去原來仲有樓上, D裝修行懷舊FEEL,牆身排左D舊電影POSTER, 風景相咁, 都幾靚~~最重要係D位都幾闊落,好好坐, 唔會好迫。準備叫野食, 發現有我最愛既燒花魚~~$48抵到爆啦!之後當然要叫個奶奶雞食下啦, 仲叫左真露煮大蜆, 炒年糕, 冰珀豬肉, 生菜包, 芝士餃子,柚子雞翼, 野菜沙律。燒花魚:個邊燒到脆脆, 但中間位又好厚肉, 火侯唔錯呀, 大愛~~炒年糕,生菜包,野菜沙律:正常水準, 價錢都好合理。真露煮大蜆:完全意料之外! 平時出街食煮蜆個湯通常都好淡無味, 呢個湯好清香, 帶少少辣, 重點係真係有酒味。冰珀豬肉:好特別, 佢其實係五花腩片,上面有D肉醬, 夾埋蔥絲食, 係就係細細份, 但味道搭夠, 掂呀!柚子雞翼, 芝士餃子:最
最重要係D位都幾闊落,好好坐, 唔會好迫。
燒花魚
炒年糕,生菜包,野菜沙律:正常水準, 價錢都好合理。
真露煮大蜆
冰珀豬肉
柚子雞翼, 芝士餃子:最啱女仔口味既菜色, 味道都唔錯架,餃子D餡好多!啖啖肉~~雞翼好香柚子味, 甜甜地幾得意~~
柚子雞翼
芝士餃子
安東雞:個雞係最遲到既, 服務員話因為即叫即整, 所以會耐D。黎到一望, 嘩, 好大盤! 好彩5個人食炸, 唔係實食唔晒。個汁甜甜地咁, D粉吸晒味, 正!我地叫左大辣, 但可能師傅要就下香港人口味啦, 我唔係好食得辣都OK食到。仲有D雞肉都好滑, 讚。
安東雞
成晚見佢地都幾忙, 不過服務員都算快手又有禮貌, 唔錯唔錯
!最後埋單每人先$160, 一D都唔貴, 響旺角搵到間水準幾好而
且環境舒服乾淨既餐廳, 都好難得, 以後都仲會黎支持支持!
燒花魚
真露煮大蜆