2017-11-04 6083 瀏覽
最近為咗節制飲食,控制體重,雖然好想食自助餐或者放題,夜晚都唔敢食多。而家有一個好方法,就係將大食特食嘅壞習慣,改咗係lunch實行。好耐冇食放題,今日忍唔住,選擇咗番本日式放題,來放縱一下。午市有12點到3點,一定夠食。最難得係午市,都有清酒、啤酒、梅酒任飲。愛酒如命嘅我,又點會放過!先乾杯!如果唔飲酒,佢哋都有凍和熱飲,任君選擇。食放題,先食刺身係指定動作。番本嘅刺身選擇基本上能滿足左大部份人嘅要求。有三文魚、白肉魚、希靈魚、蝦、赤貝、象拔蚌、帶子、𩶘魚。我最中意赤貝、白魚和帶子。今日嚟到番本主攻海鮮。呢個芝士生蠔唔錯。蟹子焗扇貝更加驚喜!連續食兩舊!燒物方面,海蝦非常新鮮,不要錯過。牛舌都係指定動作。燒黑毛豬肉,更加係不容錯過嘅選擇,encore 兩次。小食方面,我好鍾意食呢個螺肉,平時去超級市場都會買俾自己食,今次就係放題式食不停。煮牛肉都做得很好,非常入味。壽司五花八門,記得每樣都叫來試吓。花之戀同鰻魚,係我嘅推介。刺身冇吞拿魚,但係手卷就有。呢個吞拿魚腩手卷,紫菜香脆,吞拿魚腩肥美,食兩個都唔過份!如果你係三文魚迷,三文魚手卷一樣精彩!今次午餐黎食放題,價錢抵,食完又有大把

好耐冇食放題,今日忍唔住,選擇咗番本日式放題,來放縱一下。

午市有12點到3點,一定夠食。

先乾杯!

如果唔飲酒,佢哋都有凍和熱飲,任君選擇。

放題,先食刺身係指定動作。

番本嘅刺身選擇基本上能滿足左大部份人嘅要求。

有三文魚、白肉魚、希靈魚、蝦、赤貝、象拔蚌、帶子、𩶘魚。

我最中意赤貝、白魚和帶子。

今日嚟到番本主攻海鮮。

呢個芝士生蠔唔錯。

蟹子焗扇貝更加驚喜!連續食兩舊!

燒物方面,海蝦非常新鮮,不要錯過。

牛舌都係指定動作。

燒黑毛豬肉,更加係不容錯過嘅選擇,encore 兩次。

煮牛肉都做得很好,非常入味。

壽司五花八門,記得每樣都叫來試吓。

花之戀同鰻魚,係我嘅推介。

如果你係三文魚迷,三文魚手卷一樣精彩!

今次午餐黎食放題,價錢抵,食完又有大把時間消化,真係非常開心滿足!