2014-08-01 4454 瀏覽
夏日炎炎想同班FD聚一聚,戶外活動又怕熱,食餐飯又兼唔夠時間,於是就開始搵cafe 啦。上網見到Cubby Cafe 幾好評,又齊game,於是就決定一試。由於正正暑假月份,擔心去到無位,於是兩日前已經致電book 位。接線既staff 好有禮貌,未去到已經給予良好既印象。一出Lift 就見到門口掛住個頗有心思既welcome 木板,入到去原來地方都幾大,枱與枱之間都幾闊落,而且裝飾都好切合cafe 個名,好有玩具世界既感覺。一入到去staff 就好有禮貌咁問我地幾多位, 當提及book 左4位1點半既,staff 就已經能講出book 枱人既名。由於其中一個朋友有事遲黎,我地3人傾計傾左接近1小時,等齊人先落單,期間d staff 都無打擾過我地。Cubby Cafe 既lunch set 一共有4款,包Menu上任何一杯飲品。除左lunch set,亦可以散叫Menu上既食物。另外,加$35 就可以配一款小食。 每人最低消費係一個套餐。我地叫左兩份意粉,兩份肉丸薯條,另外加左一份小食。個汁幾好味,意粉份量雖然唔多,不過個汁都有小小"漏"。原本以為只有肉丸同薯條,誰不知原來下面有薯蓉
周打蜆肉意粉 ($68)
個汁幾好味,意粉份量雖然唔多,不過個汁都有小小"漏"。
意式肉丸配薯條 ($68)
原本以為只有肉丸同薯條,誰不知原來下面有薯蓉,出奇地飽。
法式芝士醬薯條
薯條淋有芝士醬汁,另外亦有提供酸忌廉。

除食物外,我地叫左芒果酵素,蘋果酵素各一杯和蜜桃酵素兩杯。蜜桃酵素比較淡,蘋果酵素中上,最好飲既係芒果酵素。酵素的做法是把水果打爛,然後發酵,再加入冰和梳打。比較健康,是夏天飲料中不錯的選擇。

我地玩左一個下午遊戲,最後六點才結帳。直至六點,cafe 都唔full,頗寧靜的。
題外話/補充資料: 除cafe門面外,廁所的衛生程度亦十分之好。
2014-07-31
周打蜆肉意粉 ($68)
意式肉丸配薯條 ($68)
法式芝士醬薯條