2020-03-25
由於朋友生日想畀個驚喜佢, 所以就book咗呢間玩具小店, 係openrice上見到好多生日蛋糕相都好靚好靚, 所以真係充滿期待。一入到餐廳, 裝修好colorful好歡樂, 真係畀人一種好溫馨好愉悅嘅感覺, 店員都好nice比我地揀鍾意坐邉。menu都係好似一本小畫冊咁, 幾靚幾精緻, 我哋叫咗煙三文魚黑松露忌廉天使麵、西班牙雞肉燉飯、意式煙三文魚挪威海岸pizza、小食拼盤,同埋三杯烤素特飲。煙三文魚黑松露忌廉天使麵, 一上到枱已經覺得賣相好好, 煙三文魚好好味, 個意粉亦都好有忌廉同黑松露味, 好creamy, 但份量比較少, 我哋三個人好似一人食兩啖就食完了。 西班牙燉飯好香, 一上到枱已經覺得好惹味, 食落果然好濃味, 但自己覺得有少少偏辣, 冇諗過原來係咁辣嘅, 我哋幾個食得辣所以都可以接受, 但如果本身唔食得辣嘅朋友可能就要叫佢少辣,或者叫其他比較好。煙三文魚pizza, 賣相非常吸引, 好似都幾足料, 煙三文魚下面有芝士, 作為芝士控表示加左分, 我自己覺得個pizza還好, 感覺有少少燶, 但朋友就覺得幾好食,誥鍾意食薄批。 至於小食方面, 不得不提一定要讚賞個小食拼
至於小食方面, 不得不提一定要讚賞個小食拼盤, 實在太太太好食了, 可以話係全餐嘅mvp, 小食拼盤包括薯格、薯條、炸芝士、雞翼, 真係每一樣都好好好好食, 特別係個一口芝士, 咬落去嗰下,啲芝士溢係口腕, 真係有種好幸福好滿足嘅感覺, 言語文字真係好難形容出嚟, 但我相信同樣作為芝士控嘅你, 一食就會明白我講咩, 佢炸芝士真係太出色, 可能因為我只係食咗僅有一粒, 就覺得佢實在太好食喇。
飲品方面, 我哋三個都係叫左酵素特飲, 我自己就叫做蜜桃酵素, 好大杯而且好好飲, 呢一點覺得非常好評, 因為每次去cafe都會玩到好夜, 如果飲品太細杯, 好多時未食嘢或者未玩就已經飲曬, 但呢一點佢做得好好,好貼心, 飲品好大杯,可以飲成晚。
最後期待已久嘅生日蛋糕終於出場, 我哋叫咗心太軟, 幅生日畫實在太靚太靚喇, 你係會好想成隻碟帶走, 因為朋友鍾意hello Kitty, 所以就預先預訂咗, 你係可以向餐廳指定 特定嘅生日圖案, 但就需要加錢嘅, 根據圖案嘅複雜程度有唔同嘅價錢, 真係畫得好靚會好唔忍心破壞, 好想帶隻碟返去好好收藏😂
PS:去cafe當然唔少得要玩board game, 不得不提玩具小店嘅board game種類好多, 而且都好新淨, 有啲cafe嘅board game來來去去只有幾款, 狼人同牛頭王嗰啲, 但玩具小店有好多其他cafe都冇,但其實好好玩嘅board game,值得大刀推介。