2020-12-10 1035 瀏覽
牛大人是出名的網紅店。。。 社交平台 訂座每次一放位也是秒殺🤦🏻‍♀️所以我從未有機會試過🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️今天又是第四波疫情開始停晚市的第一天。。。我就一於跑來吃個午市火鍋吃到飽。。營業時間是12:00才開始。。。幸好平日的午市不用排隊。。。拿了籌號夠鐘已可即入。。。還給我們是卡位。。。爽未入座前。。。職員已派餐牌向我們介紹價錢和湯底。。由於我們第一次來。。。原來即做會員有個9折coupon 。。我們選了中間價位168和酸菜白肉湯底🍲量完體溫即可入座並開始用QR code 落單。。。90分鐘正式開始🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️蔬菜。丸類。麵食響玲在自助區自取。。而且有兩個大雪櫃的免費飲料。。還有我至愛的冷壓桂花烏龍🧋。。而啤酒🍻就要自費啦。。。QR code 落order點菜出肉類時間都算快。。而且還有幾款台式夜市小食。。例如鹽酥雞。真豬🐷小香腸。涼拌皮蛋豆腐。鴨血等。。不過最奇怪就係佢嘅肉操飯。。。一般是豬肉碎🐷。。佢竟然係用牛肉碎🐮真係令我失望🙈🙈。。不過佢醬料嘅選擇就很多配搭。。最令我驚喜竟然是有腐乳醬。。服務員嘅態度都很好👍除咗友善之外還耐心解答問題。。。不過原本我見到午市有任食雪糕的。。。

的冷壓桂花烏龍🧋。。而啤酒🍻就要自費啦。。。

。。服務員嘅態度都很好👍除咗友善之外還耐心解答問題。。。不過原本我見到午市有任食雪糕的。。。到我差不多想拿的時候就暫停了
。。改為送仙草涼粉。。。又係另一個失望🤦🏻‍♀️。。因為我唔食🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️有奶類的甜品🍮

整體來說尚算滿意。。。最重要係午市不用等。。其實餐廳地庫頗多座位。。而且很多卡位。。但我覺得他們的肉類🐷🐮可能太早準備所以很多肉類送出來已經溶雪。。感覺是已放了很久☹️
澎湖花枝漿
私房鴨血