2024-03-30 14 瀏覽
我哋上個星期去左旺角超美味泰式餐廳食飯,真係好正呀!餐廳嘅裝修好舒服,好有質感,入到去就有種放鬆嘅感覺。啲位非常舒服,有好多卡座可以選擇,真係好貼心。我哋食左招牌菜泰式燒鱸魚,味道好正!鱸魚燒得好香,肉質鮮嫩多汁,搭配埋泰式醬汁,真係一絕!啲醬汁酸辣開胃,令到魚肉更加有層次感。整體嚐落,味道好均衡,好滋味。另外,我哋仲食左冬陰功湯,好正宗!湯底酸酸辣辣,湯裡面有新鮮嘅香茅同埋柠檬葉,令到湯嘅味道更加濃郁。湯裡面仲有新鮮嘅海鮮同埋香嫩嘅雞肉,食落好鮮美!每一口都係一種驚喜,真係好開胃又暖胃。最後,我哋仲食左芒果糯米飯,真係好正宗泰國風味!糯米飯軟糯香甜,芒果新鮮多汁,兩者配合得天衣無縫。食落一口口糯米飯同芒果,甜味同糯米嘅口感交織在一起,真係好好味!令人回味無窮。
我哋上個星期去左旺角超美味泰式餐廳食飯,真係好正呀!