2017-10-12 2638 瀏覽
身為一個木嘴,我對食物既要求非常極度之低,基本上只要正正常常,食得飽人已經好足夠。以我多年睇openrice既經驗,好似無乜食評以木嘴既角度出發,既然係咁,就由我帶大家一窺木嘴之日常。今日去左食呢間,原因無它,作為一個木嘴當然係朋友話食乜就食乜。可能因為算早入去,唔算多人,感覺都唔錯,起碼無乜大媽嘈到拆天嚇親我呢個木嘴。不過櫈係圓形超硬矮木櫈,硬過砧板之餘坐落去又似踎多過坐,我食左三粒鐘,轉換左姿勢起碼三十次,好似俾野咬咁成個人扭扭擰擰。唔好意思講左好多枝節,但木嘴對野食既感想其實唔會好複雜,講多少少其他野好似仲好。我地今晚叫左個招牌烤魽魚,係辣度最低級果隻。魚對木嘴黎講都不錯,但辣度極低,亦唔夠香,木嘴雖然未能深層次分析食物,但起碼都可以低層次食到d辣係麻麻。牛肉,丸,牛柏葉,芝士腸,響鈴,菜等等全部正常,但份量唔算多,對大食既人應該唔夠,對櫻桃小木嘴既我就還可以。食食下發覺喇沙雞煲做緊半價,咁就嗌埋啦。睇樣真係totally no mood to eat,但食落竟然幾唔錯,喇沙味幾出,雞夠滑,再加埋d唔錯既海鮮,呢個雞煲絕對正過個魚多多聲,下次可以再戰。另外有樣野要讚係侍應見我地多

另外有樣野要讚係侍應見我地多骨喺碟會自動波幫我地換碟,服務黎講算係咁。

總括黎講其實ok既,但木嘴份人比較毒舌先諸多埋怨者。呀,同埋間野可以慢慢坐,我地一食食左三粒鐘都無被趕走,只要你頂得順張騎呢櫈,我相信坐到收鋪都應該得,gathering岩晒。
2017-10-11